IBF Falun vann mot Mullsjö AIS

Starka Falun fortsätter vinna

Falun är svårslaget i Superligan SSL herr. Mot Mullsjö hemma i Guide Arena på tisdagen blev det seger igen. Laget vann med 9-8 (3-2, 4-3, 2-3) och har nu sju segrar i rad.

– Väldigt tight match där vi inte kan skaka av oss Mullsjö. Vi är lite för ojämna i vår prestation. Vi hittar trots det mycket positivt att ta med oss, kommenterade Faluns tränare Thomas Holmgren.

Mullsjös tränare Johan Kihlbom:

– Vi förlorar på ett tungt sätt, där Falun är starka på att utnyttja små misstag under matchens gång. Men jag tycker att vi gör en stark insats totalt sett, där vi kommer tillbaka från underläge flera gånger om. Jag är besviken över resultatet, men stolt över killarnas arbetsinsats.

Falun var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Även i andra perioden var det Falun som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 7-5.

5.05 in i tredje perioden reducerade Mullsjö på nytt genom Simon Möller på pass av Martin Bärbäck.

9.39 in i perioden nätade Mullsjös Joel Ingesson och kvitterade.

10.23 in i perioden slog Emil Nilsen till framspelad av Omar Aldeeb och gav laget ledningen.

Efter 10.42 slog Emil Ruud till på pass av Johan Samuelsson och ökade ledningen för Falun.

Efter 13.30 nätade Casper Karlsson återigen framspelad av Simon Karlsson och reducerade åt Mullsjö. Men mer än så orkade Mullsjö inte med.

Faluns Emil Ruud stod för ett mål och tre assists, Omar Aldeeb gjorde ett mål och totalt tre poäng och Malte Lundmark gjorde tre mål. Mullsjös Casper Karlsson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Falun har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Mullsjö har tre vinster och två förluster. Förlusten var Mullsjös tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Falun fortsätter toppa tabellen och Mullsjö ligger på sjunde plats i tabellen.

Fredag 30 december 19.00 spelar Falun hemma mot Gävle GIK. Mullsjö möter Hagunda hemma i Nyhemshallen onsdag 4 januari 19.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun