Foto: @LindkvistDaniel/Twitter och Tomas Brandt Wangel.
Superligan

Hyllas efter bilderna: ”Hade kunnat stanna kvar ännu längre”

ANNONS

Oona Kauppi stannade kvar efter Thorengruppens senaste match för att spela innebandy med unga Falun-supportrar.

I juletider ska man försöka vara lite extra snäll, och en som skaffat sig bra förutsättningar för att få många julklappar som belöning är Thorengruppens superstjärna Oona Kauppi. 

Efter lagets senaste SSL-match mot Falun, som spelades på bortaplan och som slutade med 8-3-seger till Thorengruppen, så publicerade Faluns klubbchef Daniel Lindkvist ett klipp på sin Twitter. Här kan man se Oona Kauppi stå och lattja lite innebandy med några fans som stannat kvar en bit efter slutsignalen.

“Jag är alltid med om någon frågar om vi ska spela”

Bakgrunden till Kauppis innebandystund med barnen var att de hade stannat kvar och frågat om de kunde ta kort ihop med den finska landslagsspelaren. Oona stannade kvar och pratade med barnen, och efter att ha joggat ner så fattade hon klubban och började dribbla lite på planen. 

– Då var det några killar kvar där som frågade ”kan du passa till mig?”. Absolut, sa jag, och så började vi spela lite, berättar Oona Kauppi för Innebandymagazinet.

– Jag gillar sånt. Jag är alltid med om någon frågar om vi ska spela. Jag gillar att prata med kidsen efter matcherna också, jag tycker det är jätteviktigt eftersom det är en stor grej för dem att få prata med oss. 

Hon fortsätter: 

– Det behöver inte vara något jätteavancerat: Man kan fråga vad de tycker om matchen och om det var roligt att kolla. Jag har också varit en ung en gång och kollat på. Kanske inte i SSL men i finska högstaligan, och man vet hur viktigt det är att ha förebilder. Jag försöker också vara en bra förebild för unga innebandyspelare. 

Daniel Lindkvist beskrev i sin tweet att Kauppi stannade kvar ”en god stund”, men hon var till slut tvungen att lämna planen. 

– Jag sa till dem att jag tyvärr måste gå och duscha, hela laget behöver inte vänta på mig (skratt). Men jag hade kunnat stanna ännu längre och jag tror att de också var sugna på att stanna. Jag hoppas att det var en positiv upplevelse för dem.

Är det viktigt för dig att ställa upp för barnen i sådana här lägen?

– Absolut! Det är jätteviktigt. Det spelar ingen roll om det är hemma- eller bortamatch, vill någon ställa frågor eller ta bild så försöker jag prata med dem. Jag är en person som gillar att prata, jag är ganska extrovert som person. Jag vet att det är viktiga stunder för dem, att de får träffa oss.

Oona Kauppi berättade i april 2021, i en intervju med Sportexpressen, att hon som liten inte hade några förebilder inom innebandyn att se upp till. Nu hoppas hon att läget är annorlunda.

Hon berättar att det kommit fram föräldrar som berättat att barnen ”bara pratar om innebandy nu” efter att ha träffat Kauppi och hennes lagkamrater. 

– Det är fint att höra och det är det som gör att vi vill fortsätta. Det kan kännas som att fem minuter inte gör någon skillnad, men det är en viktig grej. Det kan ge en lite extra motivation till vardagen, att jobba lite extra hemma eller på träningar. Det är jättefint att höra och det är något som visar att de har förebilder!

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger

Den här artikeln handlar om: