Foto: Per Wiklund
U19 Herr

Sveriges och Finlands U19 tar ett nytt grepp

ANNONS

Sverige och Finland har kommit överens om att inte spela Finnkampen för U19-herr utan istället ska det göra en annan sak tillsammans.

Efter VM i Schweiz skrev Innebandymagazinets Magnus Fredriksson en krönika om att han efterlyser en mer aktiv internationell strategi för svensk innebandy. 

"Jag har sagt det förut och kan säga det igen. Det är hög tid att skrota fyrnationers som nu arrangerats i 20 år med Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien. Konceptet är inget vidare kommersiellt sett eller för att bygga den internationella innebandyn. ”Fyra är allt för få för att dansa tango”.

Kort sagt efterlyste han att toppfyra nationerna skulle möta andra nationer oftare istället för varandra för att utveckla länderna 5-15 snabbare så att innebandyn blir starkare bland flera nationer. 

Nu verkar hans önskan bli uppfylld då Sveriges och Finlands U19-herrar har valt att inte spela den klassiska Finnkampen i februari utan istället ska de delta i åttanationsturneringen Polish Cup.

– U19-herrlandslaget hade sedan tidigare planerat att spela Finnkampen i början av februari. Istället väljer nu Sverige och Finland att resa till åttanationsturneringen Polish Cup där flertalet matcher väntar. I grupp A finns förutom Sverige även Schweiz, Danmark och Polen. I grupp B spelar Finland, Tjeckien, Tyskland och Slovakien. Efter gruppspel väntar en avslutande placeringsmatch. Mer information om turneringen, och den aktuella truppen kommer i början på nästa år, skriver Svenska Innebandyförbundet på sin hemsida.

Den här artikeln handlar om: