Timrå IBC vann mot Gamla Stan

Underläge i tredje perioden – då vände Timrå och vann

Bortalaget Gamla Stan hade greppet inför tredje perioden och ledde med 4-3 i division 1 Norra herr. Men Timrå vände på matchen och vann till slut med 8-5.

– Det går väl inte att hymla om att vi går in i den här matchen med lite sämre självförtroende efter de senaste resultaten. Men med en riktigt stark lagkänsla och leverans över tre femmor så spelar vi sönder Gamla Stan. Extra plus till Fille som sliter över hela banan och stänker in tre baljor idag, kommenterade Timrås huvudtränare Jocke Gustavsson.

Första perioden var jämn. Gamla Stan inledde bäst och tog ledningen genom Philip Ohlin efter 5.43, men Timrå kvitterade genom Erik Hjälm bara en minut senare. I andra perioden var det Gamla Stan som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

I tredje perioden var det Timrå som var starkast. Laget vann perioden med 5-1 och matchen med 8-5.

Noterbart är att Timrås Filip Nilsson stod för tre mål och ett assist. Dessutom att Gamla Stans Rasmus Palm hade tre assists.

Timrå har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Gamla Stan har två vinster, en oavgjord och två förluster.

För tabellens utseende betyder det här att Timrå ligger på fjärde plats medan Gamla Stan har åttondeplatsen.

Lördag 7 januari 16.00 spelar Timrå borta mot Skellefteå Utv. Gamla Stan möter Sundsvall FBC hemma i Balderhallen lördag 14 januari 16.00.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå Timrå vann efter avgörande i tredje perioden mot Härnösand