Öjebyn vann mot Håsta IBK

Storseger för Öjebyn hemma mot Håsta

Öjebyn hade en riktig målfest när man besegrade Håsta hemma i Norrmalmia Sporthall i division 1 Norra herr. Öjebyn vann med hela 20-1 (7-1, 7-0, 6-0).

Håstas tränare Roger Hildingsson tyckte så här om matchen:

– Tyvärr så fick vi sena återbud igår då vi hade enbart åtta utespelare och vi mötte ett väldigt taggat Öjebyn Dom körde på hela matchen och tempot gjorde att vi kroknade tidigt. Så vi fick i princip bara försvara oss.

Öjebyn hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.08 genom Isac Zerpe, och gick upp till 3-0 innan Håsta svarade.

Innan perioden var över hade Öjebyn ryckt åt sig ledningen med 7-1. I andra perioden var Öjebyn starkast och gick från 7-1 till 14-1 genom två mål av Jesper Nordmark, ett mål av Anton Andersson, ett mål av Johan Svanold, ett mål av Isac Zerpe, ett mål av Marcus Renberg och ett mål av Tom Eklund. Och det var bara början. Öjebyn fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 20-1. Målen i sista perioden gjordes av Oskar Forsgren, Oskar Forsgren, John Wirkola, Johan Svanold, Marcus Renberg och William Wiksten.

Öjebyns Isac Zerpe stod för fyra mål och två assists, Oskar Forsgren gjorde tre mål och spelade dessutom fram till tre mål, Marcus Renberg gjorde två mål och totalt fem poäng, Johan Svanold gjorde tre mål och totalt fyra poäng, Jesper Nordmark gjorde tre mål, Anton Andersson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och William Wiksten gjorde två mål och totalt tre poäng.

Öjebyn har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Håsta har fem förluster.

I tabellen innebär det här att Öjebyn nu ligger på nionde plats. Håsta är på elfte och sista plats.

Söndag 18 december spelar Öjebyn hemma mot Bollnäs 14.00 och Håsta mot IBK Luleå borta 13.00 i Kronanhallen.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7 Skellefteå Utv chanslöst mot Öjebyn Förlust mot Öjebyn för Thorengruppen 2 Timrå föll mot Öjebyn med 4-6