CL98IC A vann mot Halmstads IBK

Seger för CL98IC A efter avgörande i förlängningen mot Halmstad

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut CL98IC A avgöra den jämna matchen hemma mot Halmstad i division 1 södra Götaland herr. Slutresultatet blev 9-8 (3-3, 2-2, 3-3, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Hobbe Janefrid som stod för det avgörande målet.

– Efter en träningsvecka kantad av sjukdomar och skador fick vi till slut med oss två poäng mot Halmstad, en match som inte är något att skriva hem om. Båda lagen turas om att ha ledningen och Halmstad kvitterar med drygt tre minuter kvar att spela. I sudden är vi laget som går för det mest och avgör relativt snabbt tack vare mål av Hobbe Janefrid. Förutom honom förtjänar Viktor Ojala och Philip Strandberg ett omnämnande. Vi tar en behövlig julledighet där vi får ladda mentalt och kurera sjukdomar och skador, kommenterade CL98IC A:s assisterande tränare Mattias Borén.

Halmstads tränare Johan Stål om matchen:

– Det var en ganska jämn match, men jag tycker vi borde avgjort den innan övertiden. Tyvärr har vi inte riktigt skärpan i försvaret idag och då blir det jobbigt.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 5-5 efter två perioders spel.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 8-8 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 2.11 innan CL98IC A avgjorde till 9-8. Matchvinnare för hemmalaget blev Hobbe Janefrid.

Halmstads Håkan Petersson hade tre assists, Adam Andersson gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Simon Jepsson stod för tre poäng, varav två mål. CL98IC A:s Jonathan Karlberg hade tre assists och Viktor Ojala gjorde två mål och totalt tre poäng.

CL98IC A har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har en vinst och fyra förluster. Det här var CL98IC A:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Halmstads tredje uddamålsförlust.

CL98IC A stannar därmed på sjätte plats, och Halmstad på elfte plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 8 januari, har CL98IC A Vinberg borta i Vinbergs Idrottshall 16.00, medan Halmstad spelar hemma mot Vetlanda 15.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga CL98IC A besegrade Munka-Ljungby efter Hannes Slöjdares dubbel Olofström avgjorde tät match mot CL98IC A i tredje perioden