IBK Luleå vann mot FBC Bollnäs

Målfest när IBK Luleå krossade Bollnäs i Kronanhallen

IBK Luleå hade inga problem med Bollnäs i division 1 Norra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 13-3 (5-1, 5-2, 3-0).

– Vi är betydligt bättre än Bollnäs under hela matchen och vinner fullt rättvist. Efter att ha kört på hela matchen och gjort bra saker gång på gång kunde det blivit större siffror idag med, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

IBK Luleå var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-1.

IBK Luleå hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.41 genom Linus Grönlund, och gick upp till 8-1 innan Bollnäs kom tillbaka och reducerade till 8-3.

Innan perioden var över hade IBK Luleå ryckt åt sig ledningen med 10-3. IBK Luleå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-3. Målen i sista perioden gjordes av Joel Berg, Theo Sundin och Linus Grönlund.

Noterbart är att IBK Luleås Toni Alamartin stod för ett mål och tre assists, Joel Berg gjorde två mål och totalt fyra poäng, Joel Grape Tjernström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Linus Grönlund gjorde två mål och totalt tre poäng.

IBK Luleå har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Bollnäs har en oavgjord och fyra förluster.

IBK Luleå ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Bollnäs ligger på tionde plats.

Söndag 18 december möter IBK Luleå Håsta hemma 13.00 och Bollnäs möter Öjebyn borta 14.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 IBK Luleå tog bortaseger mot Bergnäset