Bergs IK vann mot IFK Arboga IBK
Montage
Matchrapport

Målfest när Berg krossade Arboga i Ljungsbro Sporthall

ANNONS

Berg hade inga problem med Arboga i division 1 Mellersta herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-1 (1-1, 3-0, 5-0).

– Idag visar vi att det lönar sig att ha tålamod. Arboga sliter hårt och står väldigt lågt redan från första bytet, så det tar en stund innan vi får ordentlig utdelning. Men efter att vi gör 3-1 så rullar vi hem matchen ganska enkelt. Jättekul att Jonathan Vitoria Osmin får göra debut i division 1 och göra mål i sitt första byte, tyckte Bergs lagledare Anton Nydén, efter matchen.

Arbogas tränare Anna Larsson:

– Vi gör ingen bra match. Vi gör för många individuella misstag och blir straffade direkt. När vi spelar enkelt och rakt så är vi med i matcherna. Men när man ligger där vi är i tabellen så spelar självförtroendet in. Vi saknar det i många delar av spelet just nu. Nu gäller det att hitta sätt att kunna lyckas för att bygga självförtroende. Finns många matcher och många poäng kvar att spela om och hittar vi bara in i det så kommer det kunna bli bra.

Formen på hemmaplan håller därmed i sig för Berg, som nu har sex raka segrar.

Första perioden var jämn. Arboga inledde bäst och tog ledningen genom Nicklas Elofsson efter 7.03, men Berg kvitterade genom Adam Hjalmarsson bara tre minuter senare. Berg spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom två mål av Adam Zetterström och ett mål av Oliver Liedberg. Det sista målet kom med 55 sekunder kvar av perioden. Och det var bara början. Berg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Adam Zetterström, Tobias Claesson, Oliver Liedberg, Tobias Claesson och Jonathan Vitoria Ossmin.

Noterbart är att Adam Zetterström gjorde tre mål för Berg och totalt fyra poäng, Oliver Liedberg stod för två mål och ett assist och Tobias Claesson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Berg har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Arboga har fem förluster.

Det här betyder att Berg ligger på andra plats i tabellen, och Arboga är på tionde plats.

Onsdag 21 december 19.30 spelar Berg borta mot Nyköping. Arboga möter Onyx hemma i Vasahallen lördag 7 januari 14.30.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2

Den här artikeln handlar om: