Fristad förlorade mot Lindome

Äntligen seger för Lindome mot Fristad

Det blev fem förluster i rad för Lindome i division 1 västra Götaland herr. Men borta mot Fristad kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Fristadhallen slutade 5-6 (1-1, 0-2, 4-2, 0-1) efter förlängning.

Fristads tränare Tobias Ragnarsson:

– Vi kom inte alls upp i den nivå som vi vet att vi besitter, utöver de första 10 minuter i första perioden och sista 10 i tredje så är vi inte alls påkopplade idag. Dock tar vi med oss moralen i slutet där vi faktiskt hämtar in 1-5 underläge till 5-5 och får till en förlängning, men där lyckas vi inte heller förvalta utan förlorar till slut. Vi får hoppas att den poängen blir viktig i slutändan, så får vi bryta ihop och komma igen efter lite juluppehåll!

Linus Holm blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 2.17 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Fristad inledde bäst och tog ledningen genom Rasmus Nilsson efter 4.13, men Lindome kvitterade genom Jacob Hafrén efter 15.51. I andra perioden var Lindome starkast och gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Alexander Öjersson och Johan Wannberg. Det sista målet kom med 33 sekunder kvar av perioden. I tredje perioden var det Fristad som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 2.17 innan Lindome avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Linus Holm, på pass av Jacob Hafrén.

Lindomes Jacob Hafrén stod för fyra poäng, varav ett mål.

Fristad har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Lindome har en vinst och fyra förluster. Det här var Fristads femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lindomes andra uddamålsseger.

Det här betyder att Fristad är kvar på tredje plats, och Lindome stannar på elfte plats, i tabellen.

Tisdag 10 januari 19.30 spelar Fristad borta mot Kungälv. Lindome möter Alingsås hemma i Almåshallen lördag 7 januari 14.00.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Målfest när Partille krossade Fristad i Partillebohallen