#ibsilly
Foto: Helmuth Subiabre och IBF Örebro
#ibsilly

Wiktor Johannesson avslutar spelarkarriären

ANNONS

Örebro får klara sig utan en av sina stjärnor framöver.

IBF Örebro kommer från några tunga säsonger. I våras åkte man ur Allsvenskan och årets säsong i Herr1an har inletts trevande, då man parkerar på en åttondeplats för tillfället. Samtidigt ska det tilläggas att man ligger klart närmare en kvalplats uppåt än degradering neråt.

Nu kommer ett ovälkommet besked för Närke-laget. Nerikes Allehanda skriver att nyckelspelaren Wiktor Johannesson väljer att avsluta sin karriär omgående för att flytta them till Sandviken.

30-åringen anslöt till Örebro inför säsongen 2019/20, då närmast från Gävle. Han hade då varit en flitig poänggörare på allsvensk nivå, och han hade även nio matchers SSL-erfarenhet med Team Thorengruppen.

Gjorde 100 poäng för klubben

Johannesson har fortsatt leverera båda mål och assist i Örebros tröja, totalt har det blivit exakt 100 poäng på 64 seriematcher, men nu är tiden hos närkingarna över.

– Det är egentligen min sambo som fått jobb i en annan stad, men kroppen känns klar, så det är bra tajming, säger Johannesson till Nerikes Allehanda.

Något fortsatt spel blir det inte för Johannesson. Moderklubben Sandviken spelar även de i Herr1an men där blir det alltså ingen återförening.

– Till en början var väl tankarna att kanske spela någonstans där, men ju mer det växte fram kände jag att kroppen behöver vila. Det är nästan två månader sedan beslutet togs, så jag har varit förberedd ändå, säger Johannesson.

Nu väntar ett juluppehåll för Örebro – nästa match spelas först den 6 januari när Solfjäderstaden kommer på besök. 


Strängnäs bjuder på drömanfall

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: