Partille D1 förlorade mot IBK Göteborg

IBK Göteborg vann mot Partille D1 – trots underläge

Inför sista perioden var Partille D1 i ledningen med 4-3 i Partille Arena. Men IBK Göteborg vände och vann. Till slut blev det 5-7 i matchen i Allsvenskan västra/södra dam.

IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson tyckte så här om matchen:

– Riktigt go seger som var välbehövlig för oss. Tjejerna gör det riktigt, riktigt bra idag. Vi fick igång effektiviteten framåt. Minimera misstagen bakåt. Partille gör det väldigt bra och svårt för oss, men vi lyckas kriga till oss segern. Från oss coacher var det, hatten av för tjejernas insats. Nu skall vi njuta av lite jul ledighet.

Partille D1 var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

IBK Göteborg hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.35 genom Ella Augustsson Ostovic, och gick upp till 4-5 innan Partille D1 svarade.

Innan matchen var över hade IBK Göteborg gjort 5-7.

Noterbart är att Linnie Ahlberg gjorde två mål för Partille D1 och totalt fyra poäng. Dessutom att IBK Göteborgs Johanna Claesson stod för tre poäng, varav två mål.

Partille D1 har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan IBK Göteborg har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att IBK Göteborg ligger på sjätte plats i tabellen, och att Partille D1 fortfarande leder serien, ett poäng före Lindås.

Lördag 14 januari möter Partille D1 Fröjered borta 15.00 och IBK Göteborg möter Katrineholm hemma 14.45.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden