Åstorp/Kvidinge vann mot Vinbergs IBS

Åstorp/Kvidinge ny serieledare efter seger mot Vinberg

Åstorp/Kvidinge slog Vinberg hemma med 9-3 (1-0, 3-1, 5-2) och är ny serieledare i division 1 södra Götaland herr efter 13 spelade matcher, en poäng före Hovshaga. Hovshaga har dock en match mindre spelad. Vinberg ligger på tionde plats i tabellen.

– Kändes som vi gått på julledigt redan innan matchen! Har haft många spelare borta och en del var tillbaka idag men det märktes på vissa att de missat de två senaste veckorna. Dåligt passningsspel och aggressiviteten var inte riktigt där i defensiven. Men vi gjorde vad som behövdes och segern var aldrig hotad. Andreas Bremer och Fabian Hansson stod för det mesta framåt. Skönt att gå till lite ledighet med en seger i ryggen, tyckte Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper, efter matchen.

Vinbergs tränare Mikael Erheden om matchen:

– Vi står upp bra i 35 minuter i matchen men vi gör inte mål på våra chanser och då kan Åstorp tillslut vinna rättvist.

Åstorp/Kvidinge tog ledningen efter 9.57, genom Andreas Bremer framspelad av Markus Eriksson. Åstorp/Kvidinge tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 2-0 innan Vinberg reducerade.

Därefter handlade dock allt om Åstorp/Kvidinge och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Åstorp/Kvidinge hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.52 genom Andreas Bremer, och gick upp till 7-1 innan Vinberg kom tillbaka och reducerade till 7-3.

Innan matchen var över hade Åstorp/Kvidinge gjort hela 9-3.

Åstorp/Kvidinges Andreas Bremer gjorde fyra mål, Joachim Rosengren hade tre assists och Fabian Hansson gjorde tre mål.

Åstorp/Kvidinge har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Vinberg har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Torsdag 5 januari 19.30 spelar Åstorp/Kvidinge borta mot Eslöv. Vinberg möter CL98IC A hemma i Vinbergs Idrottshall söndag 8 januari 16.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien Åstorp/Kvidinge slog Karlskrona efter Jonathan Rosengrens dubbel