Halmstads IBK förlorade mot Hovshaga AIF
Montage
Matchrapport

Hovshaga besegrade Halmstad – är ny serieledare

ANNONS

Division 1 södra Götaland herr har en ny serieledare: Hovshaga. Laget mötte Halmstad borta, i Halmstad Arena, på söndagen och vann med 15-4 (4-0, 5-2, 6-2). Hovshaga ligger på samma poäng som Kalmarsund i tabellen. Halmstad ligger på elfte plats.

– Vi gjorde det vi behövde och hämtade hem tre poäng. Det var lagets fokus redan från start. Förutom Noah Alexs som var där och letade poäng. Vårt powerplay levererar, med mål i fem av fem möjliga. Det var dumt av dem att spela så fult när de var så dåliga i boxplay. Adam Svahn gjorde en jättebra match och förtjänar extra beröm, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Halmstads tränare Johan Stål tyckte till om matchen:

– Det börjar bli en ful ovana av oss att spela bra men inte lyckas trycka in bollarna. Så även idag. Det blir stora siffror till slut och en rättvis seger för Hovshaga, men vi bäddar för det genom att inte lyckas förvalta våra målchanser och istället dra på oss onödiga utvisningar. Något som istället Hovshaga var väldigt duktiga på att utnyttja.

I och med detta har Hovshaga hela fem raka segrar.

Hovshaga spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom ett mål av Adam Svahn, ett mål av Lucas Sjökvist och ett mål av Edwin Jonsson. Det skulle komma mer från Hovshaga. Hovshaga var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 2-9.

Hovshaga vann också tredje perioden 2-6 och matchen med hela 15-4.

Noterbart är att Hovshagas Noah Alex stod för fem poäng, varav två mål, Adam Svahn gjorde tre mål, Lucas Sjökvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Martin Håkansson hade tre assists. Dessutom att Halmstads Håkan Petersson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

I nästa match, lördag 17 december, har Halmstad CL98IC A borta i Kalmar Sportcenter - AKEA Arena 12.00, medan Hovshaga spelar hemma mot Eslöv 13.00.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga Linus Persson tvåmålsskytt när Hovshaga vann mot Malmhaug Hovshaga vann toppmötet mot Munka-Ljungby

Den här artikeln handlar om: