Linköping FBC vann mot Solfjäderstadens IBK
Montage
Matchrapport

Björn Andersson det stora utropstecknet när Linköping slog Solfjäderstaden

ANNONS

Linköping besegrade Solfjäderstaden hemma i division 1 Mellersta herr med 10-4 (6-1, 1-3, 3-0). Men mycket av snacket handlade om Björn Andersson – som gjorde hela sex mål.

– Stabil insats. Vi gör en lite sämre andraperiod, men sedan känns det som att vi har full koll igen i tredje. Grymt kul att se Björn Andersson idag som gör nio poäng, 6+3, helt fantastiskt, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson efter matchen.

Solfjäderstadens spelande tränare Fredrik Ählström tyckte så här om matchen:

– En tuff första period där vi inte kommer upp i nivå och blir straffade av våra misstag. I andra perioden kommer vi ut som ett helt nytt lag med grym energi och vilja. I slutperioden försöker vi göra vad vi kan för att komma ikapp men rinner tyvärr iväg målmässigt. Chansen att spela kvar i division I lever fortsatt. Vi ger inte upp och krigar på.

Vinsten mot Solfjäderstaden innebär att Linköping har fyra segrar i rad på hemmaplan.

Linköping har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Solfjäderstaden har en oavgjord och fyra förluster.

Linköpings nya tabellposition är sjätte plats, medan Solfjäderstaden är på elfte plats.

I nästa match möter Linköping Skälby hemma på lördag 17 december 14.00. Solfjäderstaden möter Nyköping söndag 18 december 17.00 hemma.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2

Den här artikeln handlar om: