Örebro Innebandy förlorade mot FBC Nyköping
Montage
Matchrapport

Nyköping vann efter avgörande i tredje perioden mot Örebro Innebandy

ANNONS

Det blev seger för Nyköping borta mot Örebro Innebandy i division 1 Mellersta herr. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Nyköping fixade en uddamålsseger i sista perioden. Matchen slutade 5-6 (2-1, 0-1, 3-4).

– Vi gör en prestation som bör leda till tre poäng. Deras målvakt gör en fantastisk insats. Genom de bollinnehav vi har och dess chanser vi har ska vi döda matchen i andra perioden. I tredje perioden händer de som vi pratat om inte får hända även fast ett mål är en fantastisk individuell prestation. Vi lyckas inte komma närmare i sex mot fem och gratulerar Nyköping till tre poäng, kommenterade Örebro Innebandys tränare Sebastian Pettersson.

Christoffer Ekstrand gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Jesper Engström, Marcus Groth och Rabi Kahlaji, målen för Örebro Innebandy gjordes av Hampus Håkansson 2, Simon Lindholm, Adam Lundgren och Tim Norstedt.

Örebro Innebandy har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Nyköping har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Örebro Innebandys tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nyköpings andra uddamålsseger.

För Örebro Innebandy gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Nyköping är på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 10 december. Då möter Örebro Innebandy Skälby i Mälarenergi Arena (Västerås) 16.00. Nyköping tar sig an Ledberg hemma 15.00.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping

Den här artikeln handlar om: