#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund och AIK Innebandy
#ibsilly

AIK ersätter skadad nyckelspelare med ett rutinerat nyförvärv

ANNONS

AIK:s förstemålvakt är skadad på obestämd tid men klubben har redan hittat en ny ersättare.

Nykomlingarna AIK har haft en tuff start på säsongen där man bara lyckats att spela in tre poäng efter tre oavgjorda resultat på nio matcher. Det placerar Solnalaget näst sist i tabellen, tre poäng före den andra nykomlingen Gävle som inte tagit en enda poäng. 

AIK har dock gjort mer mål än alla mittenlag och till och med mer mål än ett slutspelslag. Men däremot har laget släpp in mest mål av alla och det är bara Gävle som har sämre målskillnad. Men nu förstärker AIK målvaktsstaben med ett rutinerat namn.

– Vi får in en rutinerad och extremt skicklig målvakt som under en lång tid varit en av huvudstadens främsta målvakter, säger Stefan Wallberg i AIK:s ledningsgrupp i ett pressmeddelande. 

Målvakten i fråga är Christian Eddeborn, som flera gånger utsetts till allsvenskans främste målvakt, har Vendelsö IK som sin moderklubb. Han debuterade tidigt på seniornivå och har hunnit med tio säsonger och 200 matcher i allsvenskan först med Haninge FBC och sedan i Djurgårdens IF där han bland annat spelat SSL-kval fyra gånger. Närmast kommer han från Hammarby IF IBF.

– Eddeborn är en klassmålvakt och det var på tiden att han landade i SSL så vi är glada att han är här. Han kommer stärka AIK på och utanför planen. ”Chippen” har lugn och rutin, är bra i närspel, har snabba händer och ett starkt offensivt spel. En spelare som vi vet kommer bidra med sin kvalitet på planen och även med erfarenhet till våra duktiga yngre målvakter, säger AIK:s tränare Magnus Jäderlund till Innebandymagazinet. 

Enligt Innebandymagazinets uppgifter så är ordinarie målvakten Jonathan Hjelm skadad på obestämd tid och det är något som Jäderlund bekräftar. 

– Jonathan är viktig för oss, han har krigat hårt, men tyvärr har han förföljts av skador under hösten och situationen har varit knepig. Den senaste tiden har skadeläget förvärrats vilket omöjliggör spel just nu. Vi väntar på besked från magnetröntgen och det medicinska teamet, men det är viktigt att ”Hjelmo” får vila nu och fokusera på att bli helt frisk. 

Ni har haft en tung första halva av serien. Hur går tankarna inför andra halvan?

– Det är 17 omgångar kvar av serien och kampen fortsätter. Vi behöver ta poäng och metoden är ju samma som i alla andra lag. Träna hårt, slipa på detaljer och förbättra vårt spel. Det gäller att kunna hantera förluster och att klara av att ställa om från att i många år ha varit ett topplag i allsvenskan till att nu vara en underdog.


Highlights SSL: AIK-Storvreta 4-5 SD

Senast AIK tog en poäng var mot Storvreta den 23 oktober

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: