Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan östra

Allsvenska stjärnans karriär fick ett abrupt slut

ANNONS

Chockbesked för den dubbla SM-guldmedaljören - karriären tog abrupt slut för två helger sedan.

Det skulle bara vara en match mitt i serielunken i Allsvenskan Östra mellan Älvsjö AIK och AIK. Men istället blev det den sista matchen i karriären för dubbla SM-guldmedaljören Alexandra Rodriguez Lundin. Redan i matchens andra byte var olyckan framme och 30-åringen skadade sig så allvarligt att karriären nu är över. 

– Jag vred knät i en närkampssituation i andra bytet, säger Rodriguez Lundin till Innebandymagazinet om händelsen. 

Precis som så många andra denna säsong så handlar det om en korsbandsskada. Situationen i sig ser inte så farlig ut men det är också då som det allt för ofta blir ödesdigra konsekvenser. I detta fall en lång och framgångsrik karriär som får sitt slut. 

– Främre korsbandet är av samt skador på både yttre och inre ledbanden. Sjukt nog gjorde det knappt ont, eller så tog adrenalinet över. Min innebandykarriär är över, eftersom att denna säsong skulle bli mitt finala avslut på karriären. Ett otroligt tråkigt sätt att avsluta på eftersom att detta var det absolut enda som inte fick hända!

Till skillnad från många andra som dragit korsbandet denna säsong så kunde Älvsjöpoängmaskinen lämna planen gåendes själv. Tur i oturen så har Rodriguez Lundin redan fått en operationstid som är satt till den andre januari. Efter det väntar 8-12 månaders rehab för att bli fullt återställd. Men en snabb opertationstid är en klen tröst just nu för Rodriguez Lundin som hade startat sin avskedsturné väldigt bra.  

– Det är fruktansvärt ledsamt, tråkigt och psykiskt påfrestande av många anledningar. Inte bara för innebandys del utan många andra olika aspekter som inställda resor och familjeplaner som förskjuts.   

Förra säsongen slutade 30-åringen fyra i poängligan, i en av de bästa upplagorna av Östra Allsvenskan någonsin, när hon öste in 36 poäng på 22 matcher. Rodriguez Lundin inledde även pågående säsong väldigt starkt och hon ledde interna poängligan när olyckan var framme. Så det är ett väldigt tungt avbräck för Älvsjö som för tillfället ligger i botten av tabellen och krigar vid strecket för att få hålla sig kvar i Allsvenskan.

– Det är en otroligt tight och jämn serie, förutom favorittippade KAIS Mora i toppen. Hade vi slagit AIK, vilket jag tror vi gjort om jag inte skadat mig, så hade det sett helt annorlunda ut i tabellen. Våra chanser är mycket goda att hålla oss kvar! Jag kommer så småningom, när min mentala stabilitet återhämtat sig lite, att vara med i båset och stötta med allt jag har och kan.

Är detta det definitiva slutet på innebandykarriären eller kommer du spela i lägre divisioner i framtiden eller planerar du att fortsätta som tränare eller någon annan roll utanför planen?

– Jag tror det ja. Jag vill inte riskera att detta händer igen, speciellt inte ”på skoj”-nivå, det är inte värt det. Jag kan definitivt se mig i en ledarroll eller ha en annan roll utanför planen. Jag är ju en tävlingsmänniska och älskar att vinna, så det behovet måste nog fyllas på något sätt framöver.

Behovet av att vinna har i alla fall nått sin kulmen vid två tillfällen då Alexandra Rodriguez Lundin fått höja SM-bucklan till skyn. Första gången med Balrog säsongen 08/09 och andra gången med Djurgården 10/11. Och det är också ett av karriärens allra största höjdpunkter när Rodriguez Lundin får chansen att minnes tillbaka på karriärens bästa stunder. 

– Mina bästa minnen är definitivt mitt första SM-guld som jag tog med Balrog tillsammans med min pappa (Peter Lundin) som tränare som 15-16 åring tror jag, tiden går haha. Annars är det definitivt alla vänner man fått på vägen och att jag blivit skolad av de bästa - “Minne” (Hermine Dahlerus), “Limpan” (Emelie Lindström), Amanda Wendelstig med flera. De åren var roliga, lärorika och har gjort mig till den spelare jag är idag. Även båda stadslags-gulden är fina minnen. 

Se situationen i klippet nedan:

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



      

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

Den här artikeln handlar om: