Foto: Innebandy.tv och Bosse Grängsjö
#ibsilly

TV: Talangen lämnar SSL – målskytt direkt i sitt nya lag

ANNONS

Greta Koponen har återvänt till Jönköping efter en kort sejour i Täby.

Jönköping presenterade Greta Koponen som ny spelare inför säsongen 2021/22. Forwarden anslöt då från Dam1an-laget Vimmerby och hon tog för sig direkt i SSL: 16 poäng på 26 matcher blev Koponens facit i debutsäsongen.

Koponens spel väckte intresse på annat håll och när Jönköping åkte ur så valde hon att skriva på för Täby. Det har blivit nio matcher för henne i sitt nya lag, med 3 poäng (1+2) som facit, men nu väljer hon att återvända till allsvenska Jönköping. Koponen lånas ut resterande delen av säsongen med en köpoption.

– Den gångna veckan har jag hunnit med tre träningar med laget och det ska bli så kul att representera JIK igen. Jag har ju fördelen att känna en hel del spelare även om det är ett helt nytt lag sedan jag lämnade. Mottagandet från tjejerna är mycket positivt och det känns redan som man är en av dem, säger Koponen till Jönköpings hemsida.

Tränare Daniel Stenmarker:

– Superkul att Greta valt att komma hem till Jönköping. Vi får in en vinnarskalle av rang som kommer bidra både offensivt och defensivt hos oss. Förutom hennes förmåga att hitta nätet så får vi också in en spelare som kommer bli väldigt jobbig för våra motståndare att matcha, med sin fysik och vilja.

Koponen har redan hunnit spela match för sitt nygamla lag. I helgen besegrade Jönköping rivalen Växjö i Allsvenskan Södra med 5-3 och Koponen gjorde två av målen – du kan se höjdpunkter från matchen i spelaren nedan.

Bilder: Innebandy.tv

Den här artikeln handlar om: