ssl dam
Superligan

TV: Här vägrar Moa Tschöp skaka hand med Ranja Varli

ANNONS

Gjort nio säsonger tillsammans – när man möttes i helgen så var relationen minst sagt frostig.

2021 så lämnade Moa Tschöp Täby för Kalmarsund under uppmärksammade former. Backen hade tillhört stockholmarna i fem år men avbröt sin sista säsong innan slutspelet började. Orsaken till detta berodde på ”vissa händelser inom laget”, som Täby själva uttryckte det. 

I helgen ställdes Tschöp mot sina gamla lagkamrater för första gången. Hennes Kalmarsund förlorade med 3-7 och när man skulle tacka av Täby efter slutsignal så hände något man inte ser allt för ofta: Tschöp vägrade ta tidigare lagkamraten Ranja Varli i hand.

– Helt ärligt, jag var inte beredd på det. Det är oprofessionellt, man uppträder inte så, säger Varli till SportExpressen

Tschöps beslut att inte skaka hand förvånade Varli.

– Ja. Jag tycker inte man gör så oavsett vad som ligger emellan oss. Man ska kunna uppträda professionellt. Även om man inte är bästisar visar man respekt när matchen är slut. Jag tyckte det var dåligt gjort.

När SportExpressen sedan frågade Tschöp om Varlis kommenterar så svarade hon följande: 

– Jag kan hålla med om att det var oprofessionellt att inte göra det. Ibland blir det så. Jag försöker alltid vara professionell men jag får leva med det nu. Jag gjorde ett val att inte tacka. Varför jag inte gjorde det är upp till mig. Hon har inte alltid varit professionell mot mig under alla år.

Varli och Tschöp har spelat ihop under nio säsonger, först i Djurgården och sedan i Täby. 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: