växjö ibk
Foto: Per Wiklund
Superligan

Han blir andra spelaren att få tröjan hissad i Växjö

ANNONS

Filip Kjellssons insatser i Växjö-tröjan kommer uppmärksammas i helgen.

På lördag så gästas serieledande Växjö av Pixbo Wallenstam på hemmaplan. I samband med den matchen så kommer man hissa legendaren Filip Kjellsons tröja i Fortnox Arenas tak.

Kjellsson, född 1986, har Carlshamns IBK som moderklubb men skrev på för Växjö inför säsongen 2006/07. Centern var med på lagets resa från andradivisionen till SM-finalen i Globen 2016/17, och han gjorde ytterligare en säsong efter det innan han slutade. Det blev totalt 305 matcher för smålänningarna med 469 poäng som facit. 

Niklas Nordén är en av personerna som tidigare höjt Kjellsson till skyarna. När han gästade podcasten Protest mot domslut nyligen så lyfte förbundskaptenen fram sin tidigare adept som sin favoritspelare, och kallad honom bland annat för ”den största bollbegåvningen som jag har fått uppleva i vår sport”. 

När Innebandymagazinet sedan ber Nordén om en kommentar om Kjellsson så fyller han på med hyllningarna:

– Filip har en underbar personlighet och är otroligt ödmjuk. Den kombon tillsammans med hans spel gjorde honom oslagbar i de flesta situationer, skriver Nordén i ett sms och fortsätter: 

– Som sagt, en bollbegåvning av rang, men får fortfarande stryk i våra padelmatcher…

Växjös tränare Johan Schönbeck om Kjellsson:

– Filip hade en blick för spelet som vi sällan skådat. Han hittade lösningar i anfallsspelet som överraskade både motspelare och ibland medspelare. Han klarade av att blanda seriositet och ledarskap med att spela innebandy på ett lekfullt och fantasirikt sätt. Det är med oerhörd glädje man ser tillbaka på alla de highlights Filip bjöd oss ledare, medspelare och publik på.

Sedan tidigare finns Eric Roos tröja i Fortnox Arenas tak.


Moa Tschöp vägrar tacka Ranja Varli för matchen

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: