Lund Elit vann mot Karlstad IBF

Underläge i tredje perioden – då vände Lund Elit och vann

Bortalaget Karlstad hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2-0 i Superligan SSL dam. Men Lund Elit vände på matchen och vann till slut med 3-2.

– Jämn första period där vi spelar för avvaktande. I andra släpper vi lite på vår gameplan och Karlstad gör det bra och sätter den i höga slottet efter att vi har blivit för låga. I tredje släpper vi på allt och pressar dem hårt och vinner den perioden rättvist. Efter 3-2 blir det en 6 mot 5 där dem pressar oss, men grymt murning av tjejerna gör att dem inte kan komma igenom, kommenterade Lund Elits tränare Jörgen Hammer.

Minna Karlsson blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 18.25 in i tredje perioden.

Första perioden blev mållös. Efter 7.35 i andra perioden slog Luize Bilinska till, framspelad av Sara Dahlström och gjorde 0-2. 8.56 in i tredje perioden slog Anna Nilsson till på pass av Emma Heander och kvitterade.

Laget tog ledningen med 01.35 kvar att spela genom Minna Karlsson framspelad av Emelie Rosenqvist. Karlsson fullbordade därmed Lund Elits vändning.

Lund Elit har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Karlstad har tre vinster och två förluster. Det här var Lund Elits tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Karlstads tredje uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Karlstad är på elfte plats.

Lund Elit tar sig an Endre i nästa match borta söndag 4 december 12.30. Karlstad möter Åkersberga IBF hemma lördag 3 december 13.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad