Växjö IBK förlorade mot Jönköping

Tre poäng till Jönköping efter avgörande i slutperioden mot Växjö IBK

Jönköping vann borta mot Växjö IBK i Allsvenskan västra/södra dam med 5-3 (1-1, 2-2, 2-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Jönköping avgjorde.

Jönköping tog ledningen efter fem minuters spel, genom Greta Koponen på pass av Ester Ljungdahl.

Växjö IBK kvitterade till 1-1 efter 18.38, genom Emma Mogensen. Efter 1.00 i andra perioden nätade Emma Brydolf, på pass av Ella Widell och gav Jönköping ledningen.

Växjö IBK:s Emilia Lindgren gjorde 2-2 efter 3.34 framspelad av Hanna Jönsson.

Emma Mogensen gjorde dessutom 3-2 efter 6.46.

Jönköping kvitterade till 3-3 alldeles i slutsekunderna av perioden åter igen genom Greta Koponen på pass av Elsa Hag. 7.57 in i tredje perioden nätade Jönköpings Mira Markström framspelad av Lovisa Andersson och gav laget ledningen.

Efter 16.27 slog Clara Olofsson till framspelad av Mira Markström och ökade ledningen för Jönköping. 3-5-målet blev matchens sista.

Växjö IBK har en oavgjord fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Jönköping har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Jönköping ligger på fjärde plats i tabellen, och Växjö IBK är på sjunde plats.

I nästa omgång har Växjö IBK Warberg hemma i Fortnox Arena, söndag 4 december 14.00. Jönköping spelar hemma mot Craftstaden lördag 3 december 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström