IBF Falun vann mot Åkersberga IBF

Straffar avgjorde när IBF Falun vann mot Åkersberga IBF

IBF Falun tog emot Åkersberga IBF hemma i en riktigt jämn match i Superligan SSL dam. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 6-5 (3-1, 2-1, 0-3, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Malin Hansson för.

– V spelar med huvudet under armen sista 20 minuterna och uppträder väldigt oprofessionellt och bjuder in Åkersberga i matchen. Stundtals gör vi en jättefin prestation, stundtals är det jävligt lamt. Vi behöver höja lägstanivån. Gör vi det så vinner vi sådana matcher komfortabelt, kommenterade IBF Faluns tränare Eric Björk.

Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind om matchen:

– Tittar vi spelmässigt så är vi inte med i början och har tur att det bara är 1-3 efter första, men sedan börjar vi komma upp i hyfsad nivå och tar över i den tredje perioden och vinner den och är nära att avgöra i slutet som vi sedan torskar på straffar.

Segern var IBF Faluns femte på de senaste sex matcherna, och femte hemmasegern i rad.

IBF Falun tog ledningen efter 3.26, genom Moa Gustafsson på pass av Lisa Svarfvar.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 10.51, genom Ellen Svensson framspelad av Moa Gustafsson.

IBF Falun ökade ledningen till 3-0 efter 12.41, genom Ingela Hansson framspelad av Lina Svarfvar.

Efter 14.27 i första perioden nätade Emelie Eriksson, på pass av Tilde Sandlund och reducerade åt Åkersberga IBF. Efter 5.00 i andra perioden slog Lina Svarfvar till, framspelad av Clara Hellgren och gjorde 4-1.

Åkersberga IBF:s Hanna Nordstrand gjorde 4-2 efter 5.24 på pass av Emelie Eriksson.

IBF Faluns Moa Gustafsson gjorde 5-2 efter 17.23 framspelad av Ellen Svensson. 4.56 in i tredje perioden slog Isabel Balzano till framspelad av Jenna Taivaloja och reducerade.

Åkersberga IBF reducerade igen 9.17 in i perioden genom Isabel Balzano på pass av Therese Gustafsson.

Efter 12.56 nätade Tilde Sandlund på pass av Emelie Eriksson och kvitterade för Åkersberga IBF. I straffläggningen var det IBF Falun som avgjorde till 6-5. Den avgörande straffen stod Malin Hansson för.

IBF Falun har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Åkersberga IBF har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Åkersberga IBF:s tredje uddamålsförlust.

IBF Faluns nya tabellposition är fjärde plats, medan Åkersberga IBF är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för IBF Falun är Warberg. Lagen möts söndag 4 december 18.00 i Guide Arena. Åkersberga IBF tar sig an Karlstad borta lördag 3 december 13.00.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Revansch och tre poäng för Endre