Skellefteå Utv vann mot Håsta IBK

Skellefteå Utv utklassade Håsta på hemmaplan

Skellefteå Utv dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Håsta i division 1 Norra herr med hela 10-3 (1-1, 2-1, 7-1).

Håsta tog ledningen efter två minuters spel, genom Arvid Berlin framspelad av William Edlund.

Skellefteå Utv kvitterade till 1-1 efter 14.10, genom Viktor From på pass av Carl From. 2-1-målet var ett självmål av Håsta efter 3.58.

Efter 6.52 i andra perioden slog Robert Holmberg till, på pass av Jonathan Andersson och gjorde 3-1.

Håstas Olof Pettersson gjorde 3-2 efter 17.46 framspelad av Joel Johansson. 4.32 in i tredje perioden slog Carl From till på pass av Jonathan Andersson och ökade ledningen.

Efter 5.56 nätade Jonathan Andersson framspelad av Robert Holmberg och ökade ledningen för Skellefteå Utv.

Efter 6.29 nätade Elias Karlsson framspelad av Viktor From och ökade ledningen för Skellefteå Utv.

8.13 in i perioden nätade Håstas Marcus Aittamaa på pass av Olof Pettersson och reducerade. Fler mål än så blev det inte för Håsta.

Efter 9.39 fick Carl From åter igen in pucken och ökade ledningen för Skellefteå Utv.

14.12 in i perioden slog Robert Holmberg till ännu en gång på pass av Jonathan Andersson och ökade ledningen.

Efter 17.31 slog Alfons Jäder till framspelad av Carl From och ökade ledningen för Skellefteå Utv.

Laget punkterade matchen med ett 10-3-mål med 01.08 kvar att spela genom Alex Holmberg framspelad av Alfons Jäder. Därmed hade Skellefteå Utv vänt matchen. 10-3-målet blev matchens sista.

Skellefteå Utv har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Håsta har en oavgjord och fyra förluster.

För Skellefteå Utv gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Håsta är på elfte och sista plats.

I nästa omgång har Skellefteå Utv IBK Luleå borta i Kronanhallen, lördag 3 december 13.00. Håsta spelar hemma mot IBF Dalen söndag 4 december 15.00.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv Skellefteå Utv chanslöst mot Öjebyn Målfest när Skellefteå Utv besegrade Bergnäset i Kronanhallen