Solfjäderstadens IBK förlorade mot Skälby

Skälby har fem raka segrar – vann mot Solfjäderstaden med 14-3

Skälby är i bra form just nu. På söndagen kom seger nummer fem i rad, efter 14-3 (5-2, 3-1, 6-0) borta mot Solfjäderstaden. Det innebär också att Solfjäderstaden har fem raka förluster i division 1 Mellersta herr.

– Vi gör en genomgående blek insats mot ett väldigt skickligt lag. Framförallt så är vi alldeles för snälla i närkampsspelet, det håller inte på denna nivån. Vi får gräva ner oss ikväll och ta nya tag i veckan och göra en betydligt bättre insats nästa match, kommenterade Solfjäderstadens spelande tränare Fredrik Ählström.

Skälbys tränare Niklas Österberg:

– Som siffrorna visar så var det inget snack idag. Vi hade bra fart i både löpningar och bollbehandling. Vi tog tidigt ledningen och kunde hålla den matchen igenom. En väl genomförd bortamatch.

Skälby tog ledningen efter 1.45, genom Jonathan Berglund på pass av Isac Berglund.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 7.11, genom Mattias Lindfors framspelad av Daniel Johannesson.

Skälby ökade ledningen till 0-3 efter 11.07, genom Daniel Johannesson på pass av Anton Dahlström.

Efter 13.24 i första perioden nätade Mikael Sonesson, framspelad av Oscar Bierfeldt och reducerade åt Solfjäderstaden.

Skälby ökade ledningen till 1-4 efter 15.28, genom Isac Berglund framspelad av Jonathan Berglund.

Skälby ökade också ledningen till 1-5 efter 16.18, genom Mattias Sohlberg på pass av Albin Nordkvist.

Solfjäderstadens Moltas Schölin gjorde 2-5 efter 16.45 på pass av Elliot Haak. Efter 1.55 i andra perioden nätade Adam Bohlin Swälas, på pass av Jonathan Berglund och gjorde 2-6.

Solfjäderstadens Joacim Risberg gjorde 3-6 efter 14.04 framspelad av Fredrik Ählström.

Skälbys Anton Dahlström gjorde 3-7 efter 14.33 på pass av Mattias Lindfors.

Marcus Kaipainen gjorde dessutom 3-8 efter 19.40 framspelad av Emil Eriksson. 7.42 in i tredje perioden nätade Skälbys Anton Dahlström på nytt på pass av Alexander Springfeldt och ökade ledningen.

Efter 8.29 nätade Isac Berglund ännu en gång framspelad av Jonathan Berglund och ökade ledningen för Skälby.

Efter 14.28 nätade Jonathan Berglund åter igen på pass av Adam Bohlin Swälas och ökade ledningen för Skälby.

Efter 15.35 fick Lukas Olsson in pucken och ökade ledningen för Skälby.

16.32 in i perioden slog Elias Billberg till framspelad av Anton Dahlström och ökade ledningen.

Efter 17.24 slog Adam Bohlin Swälas till åter igen på pass av Jonathan Berglund och ökade ledningen för Skälby. Det fastställde slutresultatet till 3-14.

Solfjäderstaden stannar därmed på elfte plats, och Skälby toppar fortfarande tabellen.

I nästa match, lördag 3 december, har Solfjäderstaden Onyx hemma i Motala Sporthall 17.00, medan Skälby spelar borta mot Nykvarn IF 14.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby