Timrå IBC förlorade mot IBK Luleå

Ryck i sista perioden avgjorde för IBK Luleå borta mot Timrå

En jämn match mellan hemmalaget Timrå och gästande IBK Luleå avgjordes först i tredje perioden. Där var IBK Luleå starkare och vann matchen i division 1 Norra herr med 6-5 (4-3, 0-1, 2-1).

– Dagens match var en mindre rolig tillställning och vi känner oss rätt rånade på tre poäng. En storspelade Luleåmålvakt och några inkonsekventa bedömningar i avgörande moment gör att Luleå går segrande ur detta. Dagens plus går till Jesper Brundin som gör tre av våra fem mål. Dagens minus går till Luleås ledarstab som inte alls hade ett schysst bemötande, kommenterade Timrås huvudtränare Jocke Gustavsson efter matchen.

IBK Luleås tränare Pär Johansson:

– Vi gör en bra match under 60 minuter och har större tålamod i den här matchen. Vi vinner fullt rättvist och de kom aldrig in på oss. Vi skulle glidit iväg målmässigt, men det blev onödigt jämnt.

Lucas Lindbäck stod för IBK Luleås avgörande mål 16.37 in i tredje perioden.

Timrå hade en fin rad med sju raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Timrå tog ledningen efter 5.21, genom Jesper Brundin framspelad av Oscar Winsa.

IBK Luleå kvitterade till 1-1 efter 8.00, genom Lucas Lindbäck på pass av Toni Alamartin.

Timrå tog ledningen på nytt efter 8.13, ännu en gång genom Jesper Brundin på pass av Johan Hultberg.

Laget ökade ledningen till 3-1 efter 13.40, åter igen genom Jesper Brundin framspelad av Axel Skjöld.

Efter 14.17 i första perioden slog Simon Johansson till, på pass av Albin Grenholm och reducerade åt IBK Luleå.

IBK Luleå kvitterade till 3-3 efter 15.22, genom Mattias Amnell på pass av Felix Berggren.

IBK Luleå tog också ledningen efter 18.56, genom Albin Grenholm framspelad av Toni Alamartin. Efter 10.34 i andra perioden slog Marcus Alm till, framspelad av Noah Dahlström och kvitterade för Timrå. 8.21 in i tredje perioden nätade IBK Luleås Linus Grönlund på pass av Anton Pyyny och gav laget ledningen.

9.15 in i perioden slog Hampus Strömberg till och kvitterade.

Efter 16.37 nätade Lucas Lindbäck på nytt framspelad av Mattias Amnell och avgjorde matchen.

Timrå har tre vinster, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan IBK Luleå har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var IBK Luleås andra uddamålsseger.

Det här betyder att IBK Luleå ligger på fjärde plats i tabellen, och Timrå är på tredje plats.

På lördag 3 december 13.00 spelar Timrå borta mot Härnösand, och IBK Luleå hemma mot Skellefteå Utv.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Timrå tog hemmaseger mot Jemtland IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv