Halmstads IBK förlorade mot Olofström

Olofström vann mot Halmstad på bortaplan

Olofström vann borta mot Halmstad i division 1 södra Götaland herr. Matchen på söndagen slutade 6-8 (2-3, 0-3, 4-2).

– En tråkig förlust där vi faller på att vi inte lyckas göra mål på våra chanser, kommenterade Halmstads tränare Johan Stål efter matchen.

Olofströms tränare Markku Torikka om matchen:

– Första perioden var nog den jämnaste med lite chanser för bägge lagen. I andra tycker jag att vi är mycket bättre och har lite längre anfall som vi snackade om. Tredje perioden är mycket hafsig och det känns som att det var till deras fördel. Extra plus till kedjan med Jacob Håkansson, Hugo Karlsson och Jonathan Torikka. Även målvakten Hampus Båth, som gör sin första match för säsongen, förtjänar beröm.

Olofström tog ledningen efter fem minuters spel, genom Hugo Karlsson framspelad av Robin Mourujärvi.

Halmstad kvitterade till 1-1 efter 10.03, genom Adam Andersson på pass av David Johansson.

Olofström tog ledningen på nytt efter 11.53, genom Olof Rosenberg på pass av Alexander Zoric.

Laget ökade ledningen till 1-3 efter 12.15, genom Jonathan Torikka framspelad av Hugo Karlsson.

Efter 17.41 i första perioden slog David Johansson till, framspelad av Måns Burén och reducerade åt Halmstad. Efter 4.42 i andra perioden nätade Robin Mourujärvi, och gjorde 2-4.

Jonathan Torikka gjorde dessutom 2-5 efter 5.25 på pass av Hugo Karlsson.

Hugo Karlsson gjorde dessutom 2-6 efter 8.14 framspelad av Jonathan Torikka. 3.52 in i tredje perioden nätade Olofströms Olof Rosenberg på nytt framspelad av Alexander Zoric och ökade ledningen.

9.11 in i perioden slog Adam Andersson till ännu en gång på pass av Daniel Nilsson och reducerade.

10.56 in i perioden reducerade Halmstad på nytt genom Adam Andersson på pass av David Johansson.

Efter 14.51 slog Hugo Karlsson till åter igen framspelad av Tim Rönkä och ökade ledningen för Olofström.

Efter 15.48 nätade Isak Ehrinton framspelad av Adam Andersson och reducerade åt Halmstad.

Halmstad reducerade igen 19.44 in i perioden genom Håkan Petersson på pass av Måns Burén. 6-8-målet blev matchens sista. Men mer än så orkade Halmstad inte med.

Halmstad har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Olofström har tre vinster och två förluster.

Olofströms nya tabellposition är fjärde plats, medan Halmstad är på elfte plats.

Lördag 3 december spelar Halmstad borta mot Munka-Ljungby 16.00 och Olofström mot Kalmarsund hemma 14.00 i Olofströms Sporthall.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Seger för Vetlanda med 6-2 mot Olofström Olofström avgjorde tät match mot CL98IC A i tredje perioden