AIK förlorade mot Kais Mora
Montage
Matchrapport

Kais Mora vann tidiga seriefinalen mot AIK med 4-3

ANNONS

Kais Mora tog en stark seger på bortaplan när man vann mot AIK i Allsvenskan norra/östra dam på söndagen med 4-3 (2-1, 0-2, 2-0). En stark seger i toppen av tabellen.

– Serieledarna Mora, som vimlar av SSL-stjärnor, var på besök i Solnahallen. Matchen började med varsitt mål redan i första minuten, men sedan lugnade det ner sig lite där Mora styrde spelet och vi kontrade, men hade svårt att sätta chanserna. Innan perioden var över så hade Mora återtagit ledningen medan vi fortfarande hade svårt att sätta våra chanser. Vi inledde andra perioden bra och vi skapade fler målchanser och började äta oss in i matchen. 2-2-målet kom i spel fem mot fyra och kort därefter satte vi 3-2, ett resultat som stod sig perioden ut. Tredje perioden hann knappt börja innan Mora kvitterade. Efter det tog Mora över matchen och i mitten av sista perioden gjorde Mora även 4-3, och trots att vi tog ut målvakten så kom vi aldrig närmre. Det är bara att gratulera Mora till samtliga tre poäng. I dag mötte vi ett ett bättre lag än oss, men vi hängde med i tre perioder och gjorde det riktigt bra, kommenterade AIK:s tränare Torbjörn Aanerud.

Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson tyckte till om matchen:

– Det blev en tät match där vi har svårt att få någon fart i vårt spel, är väl först i tredje perioden som vi kommer ut och tar tag i taktpinnen. Det räckte denna gång.

Felicia Karls Knutsson stod för Kais Moras avgörande mål 8.05 in i tredje perioden.

Det här innebär att Kais Mora nu har nio segrar i följd.

AIK kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 1.17 slog Caroline Ericsson till på pass av Mari Aanerud.

Kais Mora tog ledningen på nytt efter 8.03, genom Madeleine Larsson framspelad av Josefin Svarfvar. Efter 6.10 i andra perioden slog Josefine Strid till, på pass av Ida Örnqvist och kvitterade för AIK.

Polly Hammarstrand gjorde dessutom 3-2 efter 6.40 framspelad av Tiffany Saffo. 2.54 in i tredje perioden nätade Kais Moras Stina Jonsson på pass av Hannah Kempendahl och kvitterade.

Efter 8.05 nätade Felicia Karls Knutsson framspelad av Malin Andréason och avgjorde matchen.

AIK har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Kais Moras andra uddamålsseger.

AIK stannar därmed på andra plats, och Kais Mora toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för AIK är Tyresö Trollbäcken. Lagen möts söndag 4 december 17.00 i Solnahallen. Kais Mora tar sig an Täby FC hemma lördag 3 december 15.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam

Den här artikeln handlar om: