Uppsnack inför dagens matcher
Foto: Andreas Joakimson
Landet runt

De häftigaste matcherna att se fram emot under söndagen

ANNONS

Innebandymagazinet plockar fram sju heta matcher du inte får missa idag.

Innebandymagazinets Victor Westlund guidar er genom söndagsdjungeln med alla matcher som går att se hemma i TV-soffan, eller, ännu bättre, på plats. 

Han har plockat ut 7 godbitar från förbundsserierna som är värt att hålla ett extra öga på. Det är derbyn, toppmatcher och en väldigt speciell återkomst som står på schemat idag!

13.00 Västerås Rönnby-Endre, SSL D

Förra säsongens två bronsmedaljörer kommer till matchen med ett dåligt resultat i ryggen. Rönnby har faktiskt två, för förra helgen förlorade man mot Malmö med 9-3 och i fredags mot Karlstad med 6-4. Matcherna spelades visserligen på bortaplan men det är inga resultat som imponerar oavsett. Endre hade tre raka segrar men stod för ett rejält bottennapp i fredags när man förlorade mot bottenlaget Warberg på hemmaplan, 6-2. Historiskt sett har det varit väldigt jämnt mellan de här båda lagen, så räkna med en öppen match!

13.00 Sundsvall-IBK Dalen, Damallsvenskan Norra

Förhandstipsen sa att Sundsvall skulle vara med och slåss i toppen av tabellen och det är man faktiskt, även om man ligger fyra och att det skiljer nio poäng upp till tvåan RIG Umeå. Men som många vet om vid detta laget så kvalar ju inte RIG till SSL så de kan strykas ur tabellens matematik. Upp till serieledande Dalen så skiljer det dock hela 15 (!) poäng, Umeålaget har gått rent hela säsongen. Kan Sundsvall bli första lag att ta poäng av Dalen?

13.00 Tyresö Trollbäcken-Farsta, Herr1an ÖS

Tyresö Trollbäcken har en spets som få lag i Herr1an kan matcha, med många spelare som länge varit bland de bästa på allsvensk nivå, inte minst Patrik Kareliusson och Patrik Schantz. Nu har tabelltvåan en relativt dålig form med en poäng på två matcher. Ner till dagens motståndare Farsta, fyra i tabellen, skiljer det blott en poäng. Farsta har gjort flest mål i serien, trots 1-3-resultatet senast mot Täby, samtidigt som TT släppt in minst, så det blir en intressant match att följa ur det perspektivet.

15.00 Lidköping-Fristad, Herr1an Västra Götaland

Toppmöte där viktiga poäng om kvalplatserna står på spel. Lidköping har gjort en urstark säsong hittills och toppar tabellen efter sju segrar på nio matcher. Man är också det enda laget som gjort över 70 mål hittills (73). Dagens motståndare Fristad, fyra i tabellen, är samtidigt det lag som släppt in minst mål (46). Man kommer från en tung förlust mot Mölndal senast där, för att använda tränare Tobias Ragnarssons ord, ett ”slumpmål” avgjorde matchen – Mölndal gjorde 6-5 med blott 27 sekunder kvar att spela. 

16.00 Jönköping-Växjö, SSL H

Smålandsderby! Jönköping var länge distriktets bästa lag men har blivit förbisprungna av Växjö de senaste åren. Årets tabell är inget undantag: Växjö leder serien samtidigt som Jönköping parkerar på en tolfteplats. Växjö har också fem raka segrar i inbördes möten och ska vinna den här matchen utan några problem. Förra säsongen fick man en rejäl skjuts efter VM och mycket talar för att årets säsong inte blir något undantag.

16.00 Warberg-Sirius, SSL D

Det är en stenhård konkurrens i den nedre halvan av årets SSL. Det är inga supertydliga bottenlag som i herrarnas liga, i den här serien kan nästan alla lag slå alla. Warberg har exempelvis börjat blixtra till och har nu två raka segrar, detta mot Nacka och Endre. Sirius har å andra i sidan förlorat två matcher i rad, mot Falun och Endre. Det skiljer två poäng mellan lagen i tabellen, till Sirius fördel, så matchens betydelse kan inte nog understrykas.

16.00 AIK-KAIS Mora, Damallsvenskan Östra

När Anna Wijk lämnade Mora för Storvreta var hon tydlig med att hon inte ville möta sitt gamla lag. Det var inga problem då man låg i olika divisioner, men här kommer hon inte undan. Wijk tillhör numera AIK:s ledarstab och detta blir hennes första möte mot klubben hon är legendar i. Matchen i sig är också ett toppmöte, serieledande Mora har sex poäng ner till tvåan AIK. Mora visar riktigt fin form med 31-7 i målskillnad de fyra senaste matcherna. 


Här slår Hagfors svenskt rekord

Gör fyra mål på 40 sekunder


 

Den här artikeln handlar om: