Hagunda förlorade mot Älvsjö AIK IBF

Älvsjö AIK avgjorde tät match mot Hagunda i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Hagunda och gästande Älvsjö AIK var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Älvsjö AIK och vann matchen i Allsvenskan norra/östra dam med 6-5 (3-1, 2-4, 1-0).

Segermålet för Älvsjö AIK stod Emilia Oldenburg för 13.tolv in i tredje perioden.

Älvsjö AIK tog ledningen efter 8.56, genom Linnéa Lindquist på pass av Tilde Olsson-Åhman.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 9.49, genom Emilia Oldenburg framspelad av Cecilia Monthan.

Älvsjö AIK ökade ledningen till 0-3 efter 13.00, genom Anna Monthan.

Efter 19.19 i första perioden nätade Marina Eriksson, framspelad av Amanda Pernodd och reducerade åt Hagunda. Hagunda reducerade igen 1.31 in i perioden genom Tindra Levinsson på pass av Anna-Karin Jorkvist.

Efter 9.51 i andra perioden slog Tindra Levinsson till på nytt, på pass av Saga Levinsson och kvitterade för Hagunda.

Älvsjö AIK:s Nathalie Gustafsson gjorde 3-4 efter 12.12 framspelad av Emilia Oldenburg.

Hagundas Vera Törnqvist gjorde 4-4 efter 15.02 på pass av Ellinore Svensson.

Amanda Pernodd gjorde dessutom 5-4 efter 16.31 framspelad av Jennifer Lundblad.

Älvsjö AIK:s Beatrice Lundevall gjorde 5-5 efter 18.44 på pass av Tilde Olsson-Åhman. 13.12 in i tredje perioden slog Emilia Oldenburg till ännu en gång framspelad av Anna Monthan och avgjorde matchen.

Hagunda har en oavgjord fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Älvsjö AIK har tre vinster och två förluster. Det här var Älvsjö AIK:s andra uddamålsseger.

För Älvsjö AIK gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Hagunda är på åttonde och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 4 december. Då möter Hagunda Alunda i IFU Arena 15.30. Älvsjö AIK tar sig an Storvreta hemma 14.30.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1