Hagfors förlorade mot Katrineholm

Utklassning när Katrineholm besegrade Hagfors i Uddeholm Arena

Katrineholm hade inga problem med Hagfors i Allsvenskan västra/södra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-5 (6-1, 2-1, 2-3).

– Vi gör en dålig första period där vi stirrar boll och tappar markeringar samtidigt som vi möter ett riktigt bra Katrineholm som hittar de fria spelarna. I andra och tredje hittar vi stabiliteten bättre i försvaret samtidigt som vi är starka när chanserna dyker upp. Avslutningen tar vi med oss inför nästa vecka, tyckte Hagfors sportchef Peter Ljunglöf, efter matchen.

Segern var Katrineholms fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Katrineholm tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Ellen Pettersson på pass av Tilda Lilja.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter 10.13, genom Tilda Lilja framspelad av Sofie Cederlind.

Katrineholm ökade också ledningen till 0-3 efter 11.48, åter igen genom Ellen Pettersson på pass av Sofie Cederlind.

Katrineholm ökade ledningen till 0-4 efter 14.07, genom Sara Anteryd framspelad av Isabella Nyström.

Katrineholm ökade också ledningen till 0-5 efter 14.31, genom Sofie Cederlind framspelad av Tilda Lilja.

Katrineholm ökade också ledningen till 0-6 efter 18.38, ännu en gång genom Sofie Cederlind på pass av Ellen Pettersson.

Efter 18.56 i första perioden nätade Sofie Andersson, på pass av Alma Ahl och reducerade åt Hagfors. Efter 3.42 i andra perioden slog Line Ceder till, framspelad av Ebba Myllyvainio och gjorde 1-7.

Angelica Högberg gjorde dessutom 1-8 efter 4.32 framspelad av Sara Anteryd.

Hagfors Sofie Andersson gjorde 2-8 efter 13.48 på pass av Alma Ahl. 2.49 in i tredje perioden nätade Katrineholms Tyra Lantz framspelad av Line Ceder och ökade ledningen.

3.17 in i perioden slog Alma Ahl till på pass av Sofie Andersson och reducerade.

Efter 6.59 slog Ellen Pettersson till på nytt framspelad av Tilda Lilja och ökade ledningen för Katrineholm.

Efter 11.29 nätade Sofie Andersson ännu en gång på pass av Vera Karlsson-Svärd och reducerade åt Hagfors.

Hagfors reducerade igen 16.39 in i perioden genom Alice Stefansson. 5-10-målet blev matchens sista. Mer än så blev det dock inte för Hagfors.

Hagfors har fem förluster på de senaste fem matcherna.

Resultatet innebär att Hagfors ligger kvar på åttonde och sista plats och Katrineholm på femte plats i tabellen.

Lördag 3 december möter Hagfors Fröjered hemma 14.00 och Katrineholm möter Skoghall hemma 14.30.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS