Balrog Botkyrka IK förlorade mot Björklinge BK

Ryck i sista perioden avgjorde för Björklinge borta mot Balrog Botky

En jämn match mellan hemmalaget Balrog Botky och gästande Björklinge avgjordes först i tredje perioden. Då drog Björklinge ifrån och vann matchen i division 1 östra Svealand herr med 11-8 (1-3, 4-2, 6-3).

Björklinge tog ledningen efter 7.11, genom Alexander Spinord framspelad av Daniel Wadberg.

Balrog Botky kvitterade till 1-1 efter 9.36, genom Adam Siewer på pass av Alexander Lundström.

Laget tog också ledningen efter 10.43, genom Alexander Lundström på pass av Måns Ahlberg.

Balrog Botky ökade ledningen till 3-1 efter 16.29, genom Måns Ahlberg framspelad av Anton Persson. Efter 4.42 i andra perioden nätade Johannes Leissner, framspelad av Samuel Kihlström och reducerade åt Björklinge.

Balrog Botkys Måns Ahlberg gjorde 4-2 efter 7.52 på pass av Alexander Lundström.

Björklinges Simon Gustafsson gjorde 4-3 efter 9.50 framspelad av Mikael Hast.

Markus Magnusson gjorde dessutom 4-4 efter 10.19 på pass av Filip Stenlund.

Ludvig Bosk gjorde dessutom 4-5 efter 13.34 på pass av Simon Gustafsson.

Balrog Botkys Måns Ahlberg gjorde 5-5 efter 17.32 framspelad av Fredrik Gustafsson. 2.40 in i tredje perioden slog Mikael Hast till på pass av Simon Gustafsson och gav laget ledningen.

Efter 3.06 nätade Viktor Johansson framspelad av Daniel Wadberg och ökade ledningen för Björklinge.

Efter 5.14 nätade Simon Gustafsson ännu en gång på pass av Daniel Wadberg och ökade ledningen för Björklinge.

7.56 in i perioden nätade Balrog Botkys Marcus Sandberg framspelad av Rasmus Lindvall och reducerade.

Efter 10.04 fick Johannes Leissner på nytt in pucken framspelad av Viktor Johansson och ökade ledningen för Björklinge.

11.39 in i perioden slog Alexander Spinord till åter igen på pass av Johannes Leissner och ökade ledningen.

Efter 14.36 slog Joromi Ringtjärn till framspelad av Måns Ahlberg och reducerade åt Balrog Botky.

Björklinge ökade också ledningen till 7-11 med 42 sekunder kvar att spela på nytt genom Johannes Leissner framspelad av Viktor Johansson.

Balrog Botky reducerade till 8-11 med 21 sekunder kvar att spela åter igen genom Joromi Ringtjärn på pass av Leo Taivaloja. Fler mål än så blev det inte för Balrog Botky.

Balrog Botky har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Björklinge har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Björklinge ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Balrog Botky är på tolfte och sista plats.

Söndag 4 december 13.00 spelar Balrog Botky borta mot Tyresö Trollbäcken. Björklinge möter Farsta hemma i IFU Arena Gibon lördag 3 december 16.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge Björklinge utklassade LI20 IBF på hemmaplan