Timrå IBC vann mot Öjebyn

Målfest när Timrå krossade Öjebyn i Timrå Sporthall

Timrå hade inga problem med Öjebyn i division 1 Norra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 13-1 (4-1, 3-0, 6-0).

– Vi har pratat mycket om vår defensiv och idag så får Öjebyn verkligen känna på det. Vi stänger igen butiken totalt och de får verkligen kämpa hårt för att skapa några vassa chanser. Samtidigt som vi behåller skärpan i offensiven och då är vi ett riktigt jobbigt lag att möta. Jag skulle vilja plussa extra för dagens tredjefemma som äger bollen hela sina byten och ser till att de andra för möta trötta motståndare, kommenterade Timrås huvudtränare Jocke Gustavsson efter matchen.

Resultatet innebär sjunde matchen i rad utan förlust för Timrå.

Öjebyn tog ledningen efter 8.42, genom Tom Eklund framspelad av Johan Svanold.

Timrå kvitterade till 1-1 efter 12.42, genom Albin Hallberg-Edlund på pass av Oscar Nilsson Böös.

Laget tog också ledningen efter 13.08, genom Noah Dahlström på pass av Filip Nilsson.

Timrå ökade ledningen till 3-1 efter 15.03, genom Marcus Alm framspelad av Noah Dahlström.

Timrå ökade också ledningen till 4-1 efter 15.56, genom Tim Ström på pass av Erik Byrinder. Efter 1.50 i andra perioden slog Noah Dahlström till på nytt, framspelad av Filip Nilsson och gjorde 5-1.

Hampus Strömberg gjorde dessutom 6-1 efter 4.00 på pass av Tim Ström.

Albin Hallberg-Edlund gjorde dessutom 7-1 efter 17.08 framspelad av Erik Byrinder. 2.05 in i tredje perioden slog Erik Byrinder till och ökade ledningen.

Efter 3.27 nätade Hampus Strömberg åter igen framspelad av Albin Hallberg-Edlund och ökade ledningen för Timrå.

Efter 8.53 nätade Filip Nilsson på pass av Noah Dahlström och ökade ledningen för Timrå.

Efter 9.29 fick Erik Byrinder ännu en gång in pucken framspelad av Hampus Strömberg och ökade ledningen för Timrå.

10.50 in i perioden nätade Timrås Noah Dahlström på nytt på pass av Marcus Alm och ökade ledningen.

Efter 14.20 slog Hampus Strömberg till åter igen framspelad av Erik Byrinder och ökade ledningen för Timrå. Det fastställde slutresultatet till 13-1.

Timrå har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Öjebyn har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Timrå ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Öjebyn ligger på nionde plats.

Söndag 27 november spelar Timrå hemma mot IBK Luleå 13.00 och Öjebyn mot Sundsvall FBC borta 16.00 i Sundsvalls Sporthall.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7