Lördagens SSL-matcher
Highlights

Highlights: Pixbo-Hagunda 8-7 sd

Se höjdpunkterna från SSL-mötet mellan Pixbo Wallenstam och Hagunda.

Pixbo dansade upp till en 3-0 ledning men Hagunda lät sig inte nedslås utav det utan man kom igen och gick till och med förbi. I början på andra perioden kvitterade Hagunda till 4-4 och innan perioden var över vände man till en 7-5 ledning. Dock skulle Pixbo vända tillbaka och kvitter till 7-7 efter drygt halva sista perioden. Sedan kunde Oskar Weissbach utnyttja taffligt försvarsspel i sudden och trycka dit 8-7 med en sekund kvar innan straffläggning.

I Pixbo var det ingen spelare som lyckades göra mer än två poäng men mest minnesvärda mål stod Marcus Peil för med två riktiga kanoner i krysset. I Hagunda Matyas Bachmaier och Kevin Ahlholm tre poäng vardera.

Även om Pixbo inte tog tre poäng så ser framtiden ljus ut för Göteborgarna som hade med tre 17-åringar på planen. Förutom givna startbacken Daniel Kalentun fanns även Gustav Lindberg och Oscar Hammarqvist med från start och båda gjorde poäng. Lindberg ett assist och Hammarqvist noterades för sitt första SSL-mål i karriären i sin sjätte match.

- Vi ska vinna den här matchen på pappret och det gör vi inte under full tid och det är inte godkänt. Men det handlar om att ta poäng och det spelar inte så stor roll att vi spelar dåligt. Idag tog vi inte tre men vi tog i alla fall två, summerade Weissbach matchen i SportEpressens sändning.

–  Det är tungt just nu men någonstans måste vi vara lite nöjda även om det är svårt att ha den känslan just nu. Men med tanke på hur det såg ut för en vecka sedan var det ett stort steg framåt och det är där vi landar, sa Hagundas Adam Nilbrink om matchen.

HIGHLIGHTS

Pixbo Wallenstam IBK8 - 7 e.förl.Hagunda IF
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror4 - 3, 1 - 4, 2 - 0, 1 - 0
Skott33 - 27 (12 - 8, 9 - 12, 10 - 6, 2 - 1)
Mål04:598-7Oskar Weissbach

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun