IBF Falun vann mot Linköping

Falun ny serieledare efter 9-4 mot Linköping

Det blev 9-4 (1-1, 4-0, 4-3) hemma för Falun mot Linköping i lördagens match. Därmed är laget serieledare i Superligan SSL herr, två poäng före Växjö, efter nio spelade matcher. Växjö har dock en match mindre spelad. Linköping ligger på åttonde plats i tabellen.

– En jämn första period där vi inte riktigt får tag i de försvarsmässigt som vi sedan justerar till andra perioden och får bra effekt. Idag är det vårt försvarsspel som avgör matchen, kommenterade Faluns tränare Thomas Holmgren efter matchen.

Segern var Faluns fjärde på de senaste fem matcherna.

Falun tog ledningen efter en minut, genom Malte Lundmark framspelad av Emil Ruud.

Linköping kvitterade till 1-1 efter 7.11, genom Martin Karlsson på pass av Simon Palmén. Efter 3.33 i andra perioden slog Emil Nilsen till, framspelad av Patrik Burman och gav Falun ledningen.

Alexander Galante Carlström gjorde dessutom 3-1 efter 3.40 på pass av Omar Aldeeb.

Emil Johansson gjorde dessutom 5-1 efter 17.52 framspelad av Rasmus Enström. 1.00 in i tredje perioden nätade Faluns Alexander Galante Carlström ännu en gång på pass av Johan Samuelsson och ökade ledningen.

7.55 in i perioden slog Martin Karlsson till på nytt framspelad av Erik Oweling och reducerade.

Efter 8.25 nätade August Bergkvist framspelad av Malte Lundmark och ökade ledningen för Falun.

Efter 11.10 gjorde Rasmus Enström mål på pass av Malte Lundmark och ökade ledningen för Falun.

Efter 17.25 slog Kevin Söderling till på pass av Simon Palmén och reducerade åt Linköping.

Efter 17.45 fick August Bergkvist åter igen in pucken framspelad av Malte Lundmark och ökade ledningen för Falun.

Linköping reducerade till 9-4 med tolv sekunder kvar att spela åter igen genom Kevin Söderling framspelad av Simon Palmén. Fler mål än så blev det inte för Linköping.

Falun har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Linköping har fem förluster.

På lördag 3 december 17.00 spelar Falun borta mot Thorengruppen, och Linköping hemma mot Gävle GIK.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun