IBK Alingsås vann mot Vänersborg

Alingsås besegrade Vänersborg och toppar nu tabellen

Segern mot Vänersborg på hemmaplan innebär att Alingsås nu är serieledare i division 1 västra Götaland herr, två poäng före Lidköping. Lidköping har dock en match mindre spelad. Alingsås vände och vann med 7-3 (1-2, 3-1, 3-0). Vänersborg ligger på nionde plats i tabellen.

Vänersborgs tränare Frederick Söderblom tyckte till om matchen:

– Vi krigar bra hela matchen och står upp bra tycker jag. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna men är för oeffektiva.

Segern var Alingsås femte på de senaste sex matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Vänersborg tog ledningen efter 4.10, genom Devin Martinsson på pass av Alexander Lindahl.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter 17.42, genom Alexander Lindahl framspelad av Devin Martinsson.

Efter 19.38 i första perioden nätade Simon Johansson, på pass av Peter Lindgren och reducerade åt Alingsås. Efter 4.52 i andra perioden slog Carl Thorin till, och gjorde 1-3.

Alingsås Rikard Stenbäcken gjorde 2-3 efter 8.15 på pass av Simon Johansson.

Peter Lindgren gjorde dessutom 3-3 efter 11.41 framspelad av Simon Johansson.

Rasmus Gabrielii gjorde dessutom 4-3 efter 17.52 framspelad av Peter Lindgren. 3.56 in i tredje perioden nätade Alingsås Simon Johansson ännu en gång på pass av Rikard Stenbäcken och ökade ledningen.

Efter 17.59 nätade Rikard Stenbäcken åter igen framspelad av Simon Johansson och ökade ledningen för Alingsås. Därmed hade Alingsås vänt matchen. 7-3-målet blev matchens sista.

Alingsås har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Vänersborg har en vinst och fyra förluster.

I nästa omgång har Alingsås Fristad borta i Fristadhallen, söndag 4 december 14.30. Vänersborg spelar borta mot Varla torsdag 1 december 19.30.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås