svenska cupen
Svenska Cupen

Nykvarn med chockade Storvreta inför storpublik

Växjö och Storvreta segrade i gårdagens kvartsfinaler i Svenska Cupen.

Förra säsongen möttes de i finalen – den här gängen ställdes de mot varandra redan i kvarten. Regerande mästarna Växjö åkte till Mölnlycke för att åter försöka besegra Pixbo, något man också lyckades med.

Första perioden var målrik och när 20 minuter var spelat stod det 3-2 på tavlan till Växjös fördel. Tidigt i andra kunde man gå upp till en 5-2-ledning och såg då ut att ha god kontroll på matchen.

Pixbo gav sig dock inte och lyckades kvittera till 5-5 efter åtta minuters spel i slutperioden. Växjö skaffade sig därefter ett nytt övertag och ledde med 7-5 fram till slutminuterna. Gustav Fritzell reducerade sedan till 6-7 när klockan stod på 17.22, men Samuel Folkesson Algman dödade matchen när han gjorde sitt fjärde mål för kvällen – då återstod bara 55 sekunder. Pixbo fick in ett tröstmål innan matchen var över, men det räckte inte – Växjö vann med 8-6.

Vi fick under matchen se inte mindre än fyra spelare som gjorde fyra poäng: Felix Lanver (2+2) och Gustav Fritzell (2+2) i Pixbo, samt Samuel Folkesson Algman (4+0) och Manuel Maurer (1+3) i Växjö.

Returen spelas den 1 december. Vinnarna möter segrarna mellan Kalmarsund och Jönköping (1-0) i matcher.

Ahrén målade mot sitt gamla lag

Finalreprisen fick ursäkta, gårdagens hetaste cupmatch var givetvis den mellan Nykvarn och Storvreta. Nästan 900 åskådare hade sökt sig till  Furuborghallen för att heja fram sitt Nykvarn till en dunderskräll och tidigt såg det ut som det faktiskt skulle kunna gå vägen – man chocköppnade och ledde med 3-0 efter elva minuter. Du kan se målen i spelaren nedan:

Även när halva matchen var spelad så hade Nykvarn ett tremålsövertag, 6-3, och när cirka åtta minuter återstod av matchen ledde man med 7-5. Då klev Storvreta in i matchen på allvar och visade varför de är ett topplag i SSL: Man vände matchen genom tre mål på slutet och vann till slut med 8-7.

Hampus Ahrén? Han svarade för ett mål och en assist mot sitt tidigare lag, och blev därmed Nykvarns bästa poänggörare ihop med Viktor Palm och Liam Arvidsson. I Storvreta klev Tobias Gustafsson och Filip Eriksson fram mest då båda stod för två mål och en assist.

Nästa match mellan de här lagen spelas 1 december. Vinnarna får möta antingen Falun eller Dalen i semin, där har Falun övertaget efter vinsten i förrgår.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun