tippar ssl-omgången
Foto: Tomas Brandt Wangel och Pixbo Wallenstam
Superligan SSL

Så slutar omgång nio i SSL Herr: "Agnarna skiljs från vetet"

Innebandymagazinets Victor Westlund spår utgången i kommande säsong i herrarnas Superliga.

Lördag 15.00 Pixbo Wallenstam-Hagunda

Pixbo skuggar på i toppen, nu har man bara tre poäng upp till serieledande Växjö. Man kommer till den här matchen med tre raka segrar och har på dessa matcher gjort hela 30 mål. Nu saknas visserligen VM-målvakten Jon Hedlund, men 03:an Gustav Ringhagen klev in och stoppade 21 av 25 Gävle-skott i senaste matchen. 

Nu ställs man mot ett Hagunda som haft svårt att stå upp mot lag högre upp i tabellen. Mot Helsingborg i senaste omgången var man ineffektiva och föll med 1-5, inte mycket talar för att det ska gå bättre mot ett formstarkt Pixbo. Förra säsongens möte i Mölnlycke slutade 12-1, riktigt så stora siffror lär vi inte se idag men allt annat än en hemmaseger vore en stor skräll.

Slutresultat: 9-3

Lördag 16.00 Falun-Linköping

Oj, var förlusten mot Storvreta senast måste ha svidit för Falun. Visst, man var aldrig i ledning och kvitterade först med tio sekunder kvar att spela, men att förlora mot Storvreta är aldrig roligt. Det är dock väldigt sällan som de regerande mästarna förlorar två matcher i rad, och här får man en tacksam uppgift att studsa tillbaka mot när ett formsvagt Linköping står på andra sidan. 

Östgötarna har fem raka förluster bakom sig, sju om man räknar med cupfiaskot mot Nykvarn. De enda lagen man slagit den här säsongen är Hagunda, Team Thorengruppen och Jönköping – inget imponerade facit. Men jag vill ändå höja ett varningens finger för Linköping, det är ingen motståndare man bara städar av och det sägs ju att det är i sprickorna som ljuset kommer in. Min erfarenhet av idrott är att lag brukar vända en trend när det ser som absolut mörkast ut, det är nästan som att överlevnadsinstinkten slår in. Så om min tes stämmer så får Linköping med sig en skrällpoäng från Falun.

Slutresultat: 5-4 SD

Söndag 13.00 AIK-Mullsjö

Det vill sig inte för AIK. Man är vinstlösa i SSL efter åtta matcher och det gick inte bättre i DM-åttondelen mot Vallentuna senast, en match man förlorade med 8-7 efter sudden death. Det var inte ”Gnagets” starkaste lag som stod på banan, men väl ett lag som enkelt ska kunna slå division 1-motstånd. I SSL har det däremot sätt lite bättre ut de senaste omgångarna och efter några tuffa motstånd så har man nu bästa vinstchansen på länge. 

På andra sidan står nämligen ett Mullsjö som inte imponerat nämnvärt hittills. Man har svårt att hitta en jämnhet i sina resultat, och trots sex gjorda mål mot Dalen senast (vinst 6-5) är man det lag, ihop med just Dalen, som gjort minst mål i serien. AIK släpper samtidigt in mest mål men ser ut att ha steppat upp defensiven något på slutet. Det kommer också betala av sig i den här matchen – AIK tar sin första seger för säsongen!

Slutresultat: 7-4

Söndag 15.00 Helsingborg-Team Thorengruppen

Helsingborg var 39 sekunder från att bli första lag att hålla nollan den här säsongen, detta i 5-1-vinsten borta mot Hagunda. Man spelar inte alltid den mest publikfriande innebandyn men den ger ju onekligen resultat då man ligger fyra, samt är det laget (ihop med Falun) som släppt in näst minst mål i serien, 37. 

Dagens motståndare Thorengruppen har haft det förtvivlat svårt att stå upp bra mot topplag, och i senaste matchen mot Jönköping – ett lag på nedre halvan – förlorade man med 8-9. Thorengruppen verkar inte få stäm på alla delar och ta poäng borta mot ett välorganiserat Helsingborg ser jag nästan som en omöljlighet.

Slutresultat: 7-3

Söndag 16.00 Jönköping-Växjö

Jönköping kommer få kämpa oerhört hårt för att nå slutspel den här säsongen. Skador på rutinerade nyckelspelare kombinerat med ett ungt lag, samt ojämna resultat, bäddar inte för en plats bland de sista åtta. Tre olika Joel har försvunnit sedan säsongstarten: Wadsten och Nyström på grund av skador, och Ekström som vände hem till Lerum. Hade Joel-trion funnits med från start till mål så hade Jönköping slutat klart högre upp i tabellen. 

Mot serieledande Växjö får man det tufft, man har fem raka förluster i SSL mot dagens motstånd. Förra säsongen så kom Växjö tillbaka rejält starkt efter VM-uppehållet och döma av AIK-matchen senast så ser man ut att återupprepa den bedriften. Växjö är ett alldeles för bra lag för att tappa poäng mot Jönköping.

Slutresultat: 4-6

Söndag 17.00 Dalen-Kalmarsund

Snart börjar agnarna skiljas från vetet när det kommer till slutspelskampen. I nuläget ser Team Thorengruppen, Linköping, Mullsjö, Dalen och Hagunda göra upp om de två sista slutspelsplatserna. Jag har väldigt svårt att se hur Dalen ska knipa en av dem. Visst, det är ett ungt lag som fortfarande håller på att växa in i det, men jämför man trupperna med exempelvis Thorengruppen och Linköping så ligger man en bit efter, och poängen kommer inte i tillräckligt hög grad. 

Kalmarsund stod för en fin insats mot Linköping senast och förlorar sällan mot lag på nedre halvan av tabellen, det gör man inte på söndag heller.

Slutresultat: 3-8

Söndag 17.00 Gävle-Storvreta

En häftig match då det blir första gången som Alexander Rudd möter sina gamla lagkamrater i Storvreta efter uppbrottet för ett och ett halvt år sedan. Han har levererat bra med både mål och assist i Gävle men inte tillräckligt för laget ska ta sin första poäng den här säsongen. Däremot så har Gävle faktiskt gjort bättre matcher ju bättre lag de mött, vilket borde tala för en ny fin insats mot Storvreta. Kommer det räcka till första poängen? Nej. Storvreta gör en mycket, mycket fin säsong och är alldeles för rutinerade för att underskatta Gävle. 

Slutresultat: 2-7


Här slår Hagfors svenskt rekord

Gör fyra mål på 40 sekunder

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten