Foto: Per Wiklund
USM-festen

Spelplatsen för USM-festen 2024 är klar

ANNONS

Återvänder till tidigare värdstaden: "De har tidigare visat ett stort engagemang för Svensk innebandy"

Förra veckan så offentliggjordes det att Innebandyfesten kommer hållas i IFU Arena mellan 2024 till 2028 – åtminstone ena delen. JAS-festen kommer exempelvis spelas där 2024, 2026 och 2028 samtidigt som USM-festen spelas i Uppsala 2025 och 2027.

Nu står det klart vart USM-festen kommer spelas år 2024 (5-7 april). Växjö och närmare bestämt Fortnox Arena blir spelplatsen när landets bästa ungdomslag gör upp. Det är tredje gången som Växjö är värdstad för Innebandyfesten, den spelades där både 2016 och 2019.

– Det ska bli fantastiskt roligt att återigen få chansen att bjuda deltagande lag och publik till Fortnox Arena och Växjö som stad. Att vi sprider våra ungdomsarrangemang runt om i landet är något som vi lägger stor vikt vid och Växjö har tidigare visat ett stort engagemang för Svensk innebandy, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef Svensk Innebandy, och fortsätter: 

– De har alltid varit i framkant i att vilja arrangera våra kronjuveler där de tidigare exemplariskt arrangerat allt från landskamper till Innebandyfesten och även U19-VM 2017. Vi skulle återvänt redan 2020 men tvingades då ställa in. Nu får vi äntligen chansen att besöka en av landets finaste anläggningar igen i Fortnox Arena tillsammans med andra högklassiga anläggningarna vi ska spela i, och samtidigt bevittna några av de största talanger som svensk innebandy har att erbjuda.

USM-festen 2023 spelas i Falun den 31 mars till 2 april.


Här slår Hagfors svenskt rekord

Gör fyra mål på 40 sekunder

 

Den här artikeln handlar om: