kvartsfinalerna i cupen
Svenska Cupen

Så slutade onsdagens kvartsfinaler i Svenska Cupen

Fyra SSL-lag gjorde upp under gårdagskvällen – favoriterna höll för trycket.

Det vankades Smålandsderby när kvartsfinalerna i Svenska Cupen startade under onsdagen. Jönköping tog emot Kalmarsund på hemmaplan, en match som sågs av 245 åskådare.

Jönköping tog ledningen tidigt genom Emil Jacobsson, men i mitten av första kunde Kalmarsund vända till 2-1 efter mål av Filip Stjernbetg och Martin Rönnklint. Melker Hemmingberg hann sen kvittera innan perioden var över, men i andra kunde Kalmarsund återta ledningen och dessutom dryga ut den.

VM-spelarna Filip Langer, Kim Nilsson och Jan Bürki gav Kalmarsund en 5-2-ledning innan Simon Hult kunde reducera i slutet av andra. Slutperioden blev målfattig, först när det återstod 83 sekunder kvar att spela kunde Langer spika slutresultatet till 6-3 i tom kasse.

Returen spelas den 30 november och vinnarna där möter segrarna i kvartsfinalen mellan Pixbo och Växjö.

Du kan se höjdpunkterna från matchen nedan:

Vilade fem stjärnor – vann ändå

Falun reste till Umeå för att möta Dalen i kvarten, detta utan fem tongivande spelare som lämnades hemma: Emil Johansson, Johan Samuelsson, Alexander Galante Carlström, Victor Wettergren och Emil Lundmark.

Det hindrade inte laget från att vinna matchen – men det satt långt inne. 3-1 till Falun efter första perioden blev sedan 5-2 efter andra, men Dalen gav sig inte. Ynglingen Noah Norlander kvitterade till 6-6 när det återstod knappa tre minuter, men Falun fick sista ordet då Malte Lundmark gjorde det avgörande 7-6-målet när klockan stod på 17.59.

Match två i den här serien äger rum den 30 november. Vinnarna ställs då mot antingen Nykvarn eller Storvreta.