Foto: Daniel Guido Wiberg
Superligan

Backveteranens besked om framtiden

ANNONS

Simon Nilssons comeback skulle utvärderas under VM-uppehållet och nu har man gjort det.

Kalmarsunds-legendaren Simon Nilsson lade klubban på hyllan inför förra säsongen, men han gjorde comeback i mitten av september när Kalmarsund tappade Tim Andersson Carlsson till Fagerhult Habo. Nilsson som var ny assisterande tränare denna säsong lade med andra ord upp coachtavlan på hyllan och plockade ner klubban istället. Samtidigt som Adam Kallenberg gick in som assisterande tränare. En lösning som skulle utvärderas under VM-uppehållet. 

Nu har utvärderingen gjorts och svaret man kommit fram till är att 33-åringen kör på resten av säsongen samtidigt som Kallenberg blir kvar som assisterande under tiden.  

– Alla parter verkar vara nöjda och då är det ju dumt att byta. Jag kör på, det är nu det roliga börjar, säger Simon Nilsson till Barometern

Innebandymagazinet pratade med Nilsson när han bestämt sig för att lägg upp klubban på hyllan och då sa han så här om beslutet:

– Det är väl aldrig ett lätt beslut och ta att sluta när man har hållit på med det här sen man var fem år. Givetvis var det svårt, men jag kände att det var dags att lägga klubban på hyllan. Jag har haft ont i kroppen, problem med knäna, har två barn som tar mycket tid och man tränar precis varje dag. I slutändan så lutade det över att lägga klubban på hyllan.

Men det 18 månadernas långa uppehållet verkar ha gjort gott för den 33-åriga kroppen som inte värker allt för mycket efter matcherna nu för tiden. Men det tog lite tid att komma in i det igen, berättar Nilsson för tidningen. 

– Jag fick anpassa spelet till en början, så var det. Jag har spelat med stora marginaler, det har handlat om riskminimering. Men jag tycker att jag har tagit kliv och bidragit mer och mer och senast mot Linköping kändes det riktigt bra. Det har också handlat om hur kroppen har svarat och där har jag fått positiva signaler. Samtidigt har vi gått runt med nästan tre formationer i varje match och det har inte slitit lika hårt. Det ska bli jätteroligt i fortsättningen.

 

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: