svenska rekordet
Herrettan

16-åringens drömmål innebar svenskt rekord

Hagfors gjorde fyra mål på 40 sekunder i helgen – något inget annat elitlag lyckats göra.

I helgen fick vi se det andra svenska rekordet för den här säsongen. Sedan tidigare hade Dam2an-lagen Nässjö IBF och Ingelstad IBK skrivit in sig i historieböckerna då deras 10-12-match var den målrikaste jämna match på distriktsnivå genom tiderna.

I lördags var det Herr1an-lagets Hagfors tur att bli historiska. I tredje perioden låg man under med 6-4 på hemmaplan mot Runsten, men man lyckas vända på steken – detta genom fyra mål på bara 40 sekunder!

Målet som innebar svenskt rekord gjordes av 16-åringen Wiggo Vestlund. 06:an hade bara några dagar innan flyttats upp till Hagfors A-trupp och firade det genom att göra sitt första mål någonsin på seniornivå - och snyggt var det! Du kan se alla målen längst ner i artikeln.

Inget annat lag på förbundsserienivå har fyra mål på snabbare tid än Hagfors. Rekordet i både högsta- och andradivisionen på herrnivå ligger på 52 sekunder.

Hagfors vann sedan matchen med 9-7 och ligger i skrivande stund trea i Herr1an Västra Svealand.

Kortast tid mellan fyra mål av ett lag

DE: 54 sekunder, Balrog IK mot Iksu (040215)

DA: 42 sekunder, Tvåstads KIK mot Sandareds IBS (180121)

DD: 30 sekunder, IBK Lockerud Mariestad mot Wårgårda IBK (220313)

HE: 52 sekunder, Hudik/Björkberg IBK mot Örnsköldsviks SK (020109)

HA: 52 sekunder, IBF Göteborg mot Jönköpings IK (161030)

H1: 40 sekunder, Hagfors IBS mot IBK Runsten (221119)

HD: 17 sekunder, Valhall IBK U mot Stenhagens KK U, division 6 (071028)

Se alla Hagfors mål när de slår svenskt rekord

Bilder: innebandy,tv

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik Hagfors föll i toppmötet mot Vaksala med 4-5