Foto: Christoffer Sturesson
Allsvenskan södra

Söder: Alla höjdpunkter och tränarkommentarer omg. 8

ANNONS

Alla höjdpunkter och tränarnas kommentarer från omgång 8 i Herrallsvenskan Södra.

Fagerhult Habo IBK - Hovslätt IK 9-14

Hovslätts tränare Max Gustafsson tyckte till om matchen:

– Vi pratade inför matchen om hur Hovslätts herrlag om 10 år kommer prata om just den här generationen när de åker buss till bortamatcherna. Idag visade vi varför de kommer göra det. Det här laget är vackert! En fin match där vi spelar enligt plan i 60 minuter - det är vackert. Jag tycker vi får fin träff och får tidigt starka mål med oss. Offerviljan var idag på sin plats, det är kul.

Lindås IBK - Lillån IBK 4-7

– Vi torskar matchen i första perioden. Kraftlöst och dåligt över hela linjen. Vi får alla rannsaka oss själva efter detta, tyckte Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson, efter matchen.

Warberg IC - FBC Lerum 6-3

– En tight match där vårt målvaktsspel och två mål sista minuten i andra perioden blir avgörande. Vi spelar med lite svagare självförtroende så starkt av spelarna att plocka hem tre poäng, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant.

FBC Lerums tränare Anton Olofsson tyckte till om matchen:

– Sista minuten i andra perioden kostar oss matchen idag, surt som bara den men det är bara upp på hästen på måndag igen och jobba ännu hårdare!

Höllvikens IBF - IBK Lund Elit 11-5

– Vi visste att det skulle bli en utmaning att växla upp direkt efter uppehållet. Lund kommer med en match i benen och känns piggare än oss i första. Men ett bra målvaktsspel gör att vi går tlll paus med 3-1. I andra perioden visar vi klass och vinner den med 6-0. Sista perioden blir en avslagen historia. Positivt att vi återigen gör 10 mål och håller i den positiva trenden, kommenterade Höllvikens tränare Stefan Prim efter matchen.

Malmö FBC - Karlstad IBF 4-8

Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson:

– Även om man får ha respekt för att Karlstad har några klasspelare så tycker jag ändå att vi är lite väl defensivt generösa inledningsvis i första. I andra tappar vi sedan lite fokus men lyckas kanalisera om till 3. E. På det stora hela en helt okej prestation och vid 4-6 är vi i högsta grad med i fighten. Efter 4-7 målet orkar vi inte ta det hela vägen.

Skoghalls IBK - FBC Partille 12-3

– Vi tar tag i taktpinnen från start och visar hur bra vi är. Idag var det inget snack om saken. Partille spelade match i fredags och drabbas av två tunga avbräck, det märktes idag. Kul att vi får visa upp vårt dukade bord och göra 12 mål inför hemmapubliken. Många bra idag. Vill ändå nämna målvakt Victor Sjöstedt och Andreas Jansson, kommenterade Skoghalls sportchef Alexander Hellqvist.

Alla Highlights från InnebandyTV

Den här artikeln handlar om: