Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan norra

Norr: Alla höjdpunkter och tränarkommentarer omg. 8

ANNONS

Alla höjdpunkter och tränarnas kommentarer från omgång 8 i Herrallsvenskan Norra.

IK Sirius IBK - RIG Umeå IBF 10-5

RIG Umeås tränare John Edström:

– Vi kommer inte alls upp i nivå under matchen! Tycker Sirius är hetare och bättre än oss matchen igenom och vinner rättvist!

Salems IF - Bele Barkarby IF IBF 8-9 sd

Bele Barkarbys sportchef Glenn Wiman om matchen:

– En riktigt pigg start från vår sida och ledning med 4-1 redan efter 10 minuter och kanske trodde killarna att det var klart där, för vår andra period är nog det sämsta vi gjort i år. Starkt att vinna i sudden till slut, men vi ska inte behöva släppa in åtta mål och skulle ha stängt den här matchen långt tidigare. Framförallt efter att Ogge gör 8-6 med ett par minuter kvar. Ett plus ändå för att vi fortsatt gör mycket mål framåt, att vi har många olika målskyttar och en förstakedja som levererar.

Strängnäs IBK - FBI Tullinge 8-2

– En match som präglades av lågt tempo och mycket kamper runt sargen. I alla fall de två första perioderna. Sibk kom inte alls upp i nivå och Tullinge tilläts hänga med bra i spelet. Inför tredje perioden så står det 3-1 till hemmalaget och det är inte alls orättvist att SIBK bara leder med två bollar. Direkt i starten av tredje reducerar dessutom Tullinge till 3-2 och vi känns mentalt avslagna. Men bara någon minut efter Tullinges reducering får vi med oss en utvisning och vi utnyttjar den fram till 4-2. Efter det tar vi över helt och hållet och segern är egentligen aldrig hotad trots att vi presterar långt under vår förmåga som lag, kommenterade Strängnäs lagledare Johan Blomdahl efter matchen.

IBF Falun Utveckling - Visby IBK 5-6

Visbys tränare Joakim Bandholtz tyckte så här om matchen:

– Jag tycker att matchbilden blir som vi vill. Men tyvärr så har vi inte skärpan att avgöra matchen i ett tidigare skede.

Djurgårdens IF IBS - Nykvarns IBF Ungdom 4-11

Älvsjö AIK IBF - Hudik/Björkberg IBK 6-3

– Prestationen från killarna är tyvärr inte i närheten av att vara godkänd. Vi är spelförande men Hudik förtjänar mer än de får med sig sett till deras inställning och hur matchen utvecklas. Sista sju minuterna i tredje är det som att vi bestämmer oss för att det faktiskt är roligare att ta med oss tre poäng till måndagsträningen. Samtidigt är det en styrka att vi till slut kan lösa den första uppgiften efter ett långt uppehåll. Jag ser fram emot nästa match uppe i Umeå för att förhoppningsvis få se det riktiga Älvsjö. Bäst i laget är den, i allsvenskan, debuterande målvakten Jonathan Holst Lindén, kommenterade Älvsjös tränare Danne Bron Sundbom.

Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm tyckte så här om matchen:

– Vi gör en jättebra insats där vi tyvärr faller på några enskilda misstag och att vi framförallt inte sätter våra målchanser. Ett stort steg i rätt riktning och kan vi fortsätta så här kommer poängen börja trilla in snart.

Alla highlights från InnebandyTV

 

Den här artikeln handlar om: