Foto: FBC Kalmarsund
#ibsilly

Kalmarsund förstärker ledarstaben

ANNONS

Kalmarsunds damer utökar tränarstaben med en ny tränare och en ny funktion.

Succénykomlingarna FBC Kalmarsund ligger på en fin sjunde plats i SSL Dam efter nio spelade omgångar. Något som dock inte fungerat lika bra för Kalmarsund som för övriga slutspelslag är smålänningarnas försvarsspel. Trots att Kalmarsund ligger på en slutspelsplats har man mest insläppta mål av alla slutspelslag med 52 insläppta mål och -9 i målskillnad. Faktum är att det bara är tre lag i hela ligan som släppt in mer mål än Kalmarsund. 

Detta är något som Kalmarsund upptäckt och försöker råda bot på, kan man nog dra som slutsats efter att ett pressmeddelande från klubben plingade till i inkorgen under måndagseftermiddagen. Där presenterade man nämligen en ny målvaktstränare vid namn Robin Nilsson.   

Precis som assisterande tränare Ludvig Eriksson har också Robin Nilsson ett förflutet i Munka-Ljungby. Nu kommer Nilsson att axla rollen som målvaktstränare för Kalmarsunds damlag. Arbetet kommer till stor del att bestå av videoanalys av träning och matcher med specifika målvaktsträningar under säsongens gång, skriver laget i pressmeddelandet. 

– Vi kommer framför allt att jobba med videoanalys men vi kommer också köra några träningar på plats. Både jag och Ludvig (Eriksson) kommer från Munka-Ljungby där det nästan alltid har varit en självklarhet med målvaktsträning. Det känns kul att få bidra med den biten i Kalmarsund också, säger Robin Nilsson.

Nilsson har tidigare varit målvaktstränare för Munka-Ljungbys damlag i Allsvenskan men också hjälp föreningens ungdomar med målvaktsträning. Dessutom har han varit målvaktstränare under flera målvaktsläger, bland annat Goalie Camp Piteå och Visby.

Sportchef Patrik Klockare Bäck om värvningen:

– Det känns jättebra att vi tillslut funnit och slutit en överenskommelse med en duktig målvaktstränare. Robin kommer vara en mentor och stöd till våra målvakter vilket både vi och de saknat. Vi har en lösning säsongen ut där vi får möjligheten att testa det här upplägget, så gör vi en utvärdering efter säsong och tittar framåt efter det.

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: