Växjö IBK vann mot AIK
Montage
Matchrapport

Växjö ny serieledare efter seger mot AIK

ANNONS

Växjö slog AIK hemma med 9-3 (2-2, 2-0, 5-1) och är ny serieledare i Superligan SSL herr efter åtta spelade matcher, en poäng före Falun. AIK ligger på 13:e plats i tabellen.

– En stabil seger. Vi har en svag period andra halvan av första perioden, sedan jobbar vi oss in i det. I sista perioden har AIK i stort sett inte bollen på vår planhalva och vi vinner väldigt rättvist, kommenterade Växjös tränare Johan Schönbäck.

AIK:s tränare Magnus Jäderlund:

– Vi är inte riktigt med i starten och Växjö får slå in två snabba mål. Därefter lyckas vi ta bra kontroll på spelet och Oskar Hagberg står för två fina mål. I andra perioden står matchen och väger, mycket boll för Växjö men AIK har flera vassa lägen att näta. 3-2 till Växjö efter halva matchen och i slutet av andra perioden har vi en fin möjlighet att kvittera i power play och även på ett friläge genom Åström. Istället trycker Växjö in 4-2. I sista perioden lyckas vi inte utmana på allvar utan får se ett starkt Växjö sticka ifrån rejält i målprotokollet under slutminuterna. Vi gör till stora delar en bra insats mot ett bra Växjö. Bra i AIK var bland annat Jonathan Hjelm och Oskar Hagberg.

Segern var Växjös sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var Växjö starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av André Andersson och Samuel Folkesson Algman. Växjö tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.48 genom Emil Nyh, och gick upp till 6-2 innan AIK svarade.

Innan matchen var över hade Växjö gjort hela 9-3.

Noterbart är att Växjös Jesper Sankell stod för två mål och två assists och Marcus Ekengren hade tre assists.

Växjö har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan AIK har fem förluster.

Söndag 27 november möter Växjö Jönköping borta 16.00 och AIK möter Mullsjö hemma 13.00.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: