Thorengruppen vann mot Pixbo Wallenstam
Montage
Matchrapport

Stark seger för Thorengruppen i toppmatchen mot Pixbo Wallenstam

ANNONS

Det var två topplag som möttes i Superligan SSL dam på söndagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Thorengruppen, som besegrade Pixbo Wallenstam med 6-5 (2-1, 3-2, 1-2) i tidiga seriefinalen.

– En väldigt bra och tight tillställning med högt tempo matchen igenom. Tycker vi har bra kontroll på matchen under de första två perioderna men första tio minuterna av period tre blir vi lite försiktiga vilket Pixbo utnyttjar på ett bra sätt. Efter att Pixbo kvitterat till 5-5 tycker jag att vi tar tag i taktpinnen igen och lyckas få in en boll i mål som blir matchavgörande, tyckte Thorengruppens tränare Daniel Jernberg, efter matchen.

Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustafsson tyckte så här om matchen:

– Det är besvikelse att åka hem utan poäng efter en stark arbetsinsats och upphämtning. Min upplevelse är att matchen växlar mellan bra och mindre bra stunder rent kvalitetsmässigt och med mycket kamp. Under första halvan av matchen gör Thoréngruppen det bra och vi blir lite reaktiva i vårt försvarsspel. Vår målvakt Linnea Wall står för en stark insats idag. Vi skapar också en hel del chanser men är inte tillräckligt effektiva och vi får jaga målmässigt. Under den andra halva av matchen tycker jag vi tar över spelmässigt och i slutändan är det små marginaler som avgör den här matchen.

Oona Kauppi stod för Thorengruppens avgörande mål 11.tolv in i tredje perioden.

Resultatet betyder att serieledande Thorengruppen tog nionde segern i följd, och att Pixbo Wallenstam samtidigt förlorade efter åtta segrar i rad.

Thorengruppen var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Även i andra perioden var det Thorengruppen som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

2.32 in i tredje perioden reducerade Pixbo Wallenstams Moa Andersson på nytt på pass av Rikke Ingebrigtsli Hansen.

5.30 in i perioden nätade Pixbo Wallenstams Emma Stenberg framspelad av Klara Loneberg och kvitterade.

11.12 in i perioden slog Oona Kauppi till på nytt framspelad av Veera Kauppi och avgjorde matchen.

Noterbart är att Pixbo Wallenstams Moa Andersson stod för tre poäng, varav ett mål.

Thorengruppen har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Pixbo Wallenstam har fyra vinster och en förlust. Det här var Thorengruppens andra uddamålsseger den här säsongen.

Pixbo Wallenstam stannar därmed kvar på andra plats.

I nästa match möter Thorengruppen Åkersberga IBF borta och Pixbo Wallenstam möter Lund Elit hemma. Båda matcherna spelas fredag 25 november 19.00.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: