Foto: AC.Kårhag
Superligan

Målsprutan som hamnat i skuggan av supertalangen

ANNONS

Tilde Sandlund är succédebutanten som hamnat i skuggan av kedjekompisen Hanna Nordstrand.

Det mesta om snacket inför Åkersbergas debutsäsong i SSL har handlat om supertalangen Hanna Nordstrand intåg i finrummet. Den 18-åriga supertalangen öste in mål i varje match i Allsvenskan och SSL-kvalet förra säsongen och hade stora förväntningar på sig inför årets säsong. 

Nordstrand har levererat som förväntat i SSL av en sådan ung spelare, som dessutom spelar i ett bottenlag. Men någon som hamnat i skuggan av supertalangen är kedjekamraten Tilde Sandlund som startat minst lika bra i SSL och som bara gjort två mål mindre än Nordstrand.   

– Jag skulle väl säga att jag är en spelare som man kan räkna med. Jag hatar att släppa in mål, så försvaret lägger jag stort fokus på även om jag också är den som ska kunna producera framåt. Jag gillar att utmana och gå på skott själv, samtidigt som en fin diagonalpass också beskriver mig som spelare, säger Sandlund till Innebandymagazinet. 

Åkersberga har inlett tungt och hade endast tagit en poäng på de sju första matcherna innan första segern kom förra omgången mot Warberg. En seger där radarparet Sandlund/Nordstrand var separerade för första gången. Trots den tunga staren på säsongen för laget så är ändå Sandlund nöjd med sin egen debut i SSL. 

– Min inledning tycker jag har varit stabil endå, trots några förluster där vi som lag borde vunnit…absolut kan man gjort saker annorlunda men i helhet är jag relativt nöjd. 

Vad är det som gör att du och Nordstrand fungerar så bra ihop?

– Jag tror framförallt att vi har väldigt roligt och bara kör på och inte tänker så mycket. Jag vet nästan alltid vart hon är på planen utan att kolla, så någon slags kemi finns de ju mellan oss, haha. 

Vet inte hur man ska tyda att lagets första seger kom när de inte spelade ihop men inför kommande matcher hoppas Sandlund att hon återförenas med Hanna Nordstrand och Emelie Eriksson som varit Åkersbergas klart bästa kedja så här långt. 

– Vi är ju ett lag och man ska kunna spela med alla, men såklart finns de ju vissa man fungerar bättre med och jag skulle ljuga om jag inte skulle nämna Hanna och Emelie som de spelarna jag helst vill spela med.

 Segern mot Warberg senast var viktigt om Åkersberga ska ge sig själva chansen att hålla sig kvar. Dagens möte mot Lund är ännu en viktig match där tre poäng skulle kunna få stockholmarna att lämna nedflyttningsplatserna.    

– Tankarna inför Lund är ju såklart att vi ska gå för vinst. Vi vet hur de spelar och de tror jag gynnar vårt snabba lag. Vi är duktiga individer, så har vi fokus hela match så tvivlar jag inte på att de blir tre poäng för oss. 

 

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF

Den här artikeln handlar om: