Uppsala Teknologer vann mot Värmdö

Segersviten sprack för Värmdö mot Uppsala Teknologer

Värmdö hade sex raka segrar inför bortamatchen i division 1 östra Svealand herr mot Uppsala Teknologer. Då kom första förlusten sedan den 17 september. Matchen på lördagen i IFU Arena Gibon slutade 7-6 (1-4, 3-1, 3-1).

Uppsala Teknologers tränare Joel Carlstedt om matchen:

– Skön och viktig seger där laget visar en otrolig lagmoral, då vi lyckas vända 0-4 till 7-6.

Simon Alm stod för Uppsala Teknologers avgörande mål 17.01 in i tredje perioden.

Värmdö var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-4.

Uppsala Teknologer hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-5.

26 sekunder in i tredje perioden slog Gabriel Oredsson till på pass av Markus Nordlindh och kvitterade.

13.10 in i perioden nätade Värmdös Vilde Westerlund åter igen framspelad av Pierre Johansson och gav laget ledningen. Fler mål än så blev det inte för Värmdö.

Efter 16.36 slog Gabriel Oredsson till på nytt framspelad av Melvin Alm Mendoza och kvitterade för Uppsala Teknologer.

Efter 17.01 gjorde Simon Alm mål på pass av Andreas Weldemicael och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Noterbart är att Filip Lundmark gjorde ett mål för Värmdö och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att Uppsala Teknologers Markus Nordlindh hade tre assists och Melvin Alm Mendoza gjorde två mål och totalt tre poäng.

Uppsala Teknologer har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Värmdö har fyra vinster och en förlust.

Det här betyder att Uppsala Teknologer ligger på nionde plats i tabellen, och att Värmdö fortfarande leder serien, två poäng före Tyresö/Trollbäcken.

Uppsala Teknologer tar sig an Vallentuna i nästa match borta lördag 26 november 14.00. Värmdö möter samma dag 14.30 Roser-Arlanda hemma.

Matchrapporter: Kryss för Ekerö IK hemma mot Värmdö Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Kryss för Värmdö och Ekerö IK Värmdö vann på bortaplan mot Nacka