Lockerud/Mariestad vann mot Hagfors
Montage
Matchrapport

Lockerud/Mariestad upp i topp efter seger mot Hagfors

ANNONS

Lockerud/Mariestad är nu serieledare i Allsvenskan västra/södra dam efter vändning och seger, 6-4 (1-2, 4-2, 1-0), hemma mot Hagfors. Lockerud/Mariestad leder serien en poäng före Västerås IBS. Västerås IBS har dock en match mindre spelad. Hagfors ligger på åttonde plats i tabellen.

– Absolut inte en av våra bästa matcher, Hagfors är bra i matchen och vi har svårt att skapa riktigt skarpa chanser i första halvan av matchen, samt att Hagfors är kliniska i sina avslut. Vi blir dock bättre i andra halvan och tar en seger som både är viktig och en typ av seger som vi inte tog under förra säsongen, kommenterade Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson.

Hagfors sportchef Peter Ljunglöf tyckte så här om matchen:

– Säsongens bästa match från oss. Vi har stolpskott och straff för 5-5 med mindre än 10 minuter kvar. Alla spelare vågar mer och mer vilket lyfter vår offensiv och visar upp allt kunnande vi har i detta lag. Nu har vi prestationen, det som nu ska komma är poängen.

Lockerud/Mariestad har nu sex raka segrar. Hagfors har åtta förluster i rad.

Hagfors tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Alva Danielsson på pass av Olivia Ågren.

Lockerud/Mariestad kvitterade till 1-1 efter 13.40, genom Maja Pehrson framspelad av Wilma Klingberg.

Hagfors tog ledningen på nytt efter 14.21, genom Julia Du Puy på pass av Matilda Larsson.

I andra perioden var det i stället Lockerud/Mariestad som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

17.06 in i tredje perioden nätade Lockerud/Mariestads Alma Bäckstedt framspelad av Alva Svensson och ökade ledningen. Därmed hade laget vänt matchen. 6-4-målet blev matchens sista.

Lockerud/Mariestad har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Hagfors har fem förluster.

Lockerud/Mariestad tar sig an Västerås IBS i nästa match borta lördag 26 november 13.00. Hagfors möter samma dag 14.00 Katrineholm hemma.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger

Den här artikeln handlar om: